Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Volvo: Ετοιμάζει αυτοκίνητα χάλυβα χωρίς την χρήση ορυκτών

18/6/2021

Η Volvo θέλει να κατασκευάσει αυτοκίνητα χάλυβα χωρίς να χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα. Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με χαλυβουργική εταιρεία που χρησιμοποιεί τεχνολογία που αντικαθιστά τον άνθρακα με υδρογόνο.

Το ατσάλι είναι βασικό δομικό στοιχείο στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, η ανάγκη χρήσης και ορυκτών καυσίμων στην διαδικασία κατασκευής προκαλεί εκπομπές αέριων ρύπων τις οποίες οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν. Προς την κατεύθυνση αυτή σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία και η επίσης σουηδική χαλυβουργική εταιρεία SSAB υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει την χρήση τεχνολογίας αντικατάστασης του άνθρακα με υδρογόνο σε συγκεκριμένο σημείο της παραγωγικής διαδικασίας.

Kοινοποίησε το »


Διότι όπως γνωρίζουμε ο χάλυβας προκαλεί μεγάλες εκπομπές CO2 χωρίς μάλιστα να είναι εύκολος ο τρόπος απόκτησης πιο φιλικού προφίλ. Η Volvo εκτιμά ότι ο χάλυβας στα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel αντιπροσωπεύει το 35% του άνθρακα που εκπέμπεται κατά την παραγωγή. Το ποσοστό είναι 20% για τα ηλεκτρικά οχήματα της Volvo, τα οποία χρησιμοποιούν σημαντικά περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή μπαταριών, αν και κατά τη διάρκεια ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η μέση χρήση πόρων και ενέργειας αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη. Η αντικατάσταση του οπτάνθρακα (κοκ) από υδρογόνο αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές από την παραγωγή χάλυβα κατά τουλάχιστον 90%.

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις