Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Volvo και Χρυσοί Σκούφοι

17/3/2014

Η Volvo Car Hellas χορηγός των Χρυσών Σκούφων 2014 για τρίτη συνεχή χρονιά

Η Volvo Car Hellas, για τρίτη συνεχή χρονιά, πρόσθεσε τη δική της premium αύρα στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων, του καταξιωμένου θεσμού που για περισσότερα από είκοσι χρόνια αναδεικνύει και βραβεύει την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα. Η εφετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη αίγλη και διεθνή χαρακτήρα, καθώς τέθηκε «υπό τη σκέπη» της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το πρώτο εξάμηνο του 2014! Με αφορμή δε, ότι συνέπεσε χρονικά με την άτυπη σύνοδο κορυφής των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από κοινού με την ¶ννη Ηλιοπούλου, εκδότρια του περιοδικού «Αθηνόραμα» που διοργανώνει το θεσμό, προσκάλεσε τους συναδέρφους της στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων. Παράλληλα, ειδικά εφέτος προσκλήθηκαν και πολλοί γαστρονομικοί συντάκτες απΆ όλο τον κόσμο, που μαζί με εκπρόσωπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο μενού με θέμα τη «νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα». Η εφετινή, 21η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», την είσοδο του οποίου στόλιζαν δύο εντυπωσιακά διακοσμημένα Volvo XC60.

Μεγάλος πολυνίκης των Χρυσών Σκούφων 2014 αναδείχθηκε ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Το εστιατόριό του «Etrusco», στην Κέρκυρα, ήταν το μόνο που βραβεύτηκε με δύο Χρυσούς Σκούφους, κατακτώντας την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το ίδιο εστιατόριο αναδείχθηκε επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, ενώ από ένα Χρυσό Σκούφο έλαβαν δύο ακόμα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, το «BotriniΆs» στην Αθήνα και το «BotriniΆs Rodi», στη Ρόδο.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, τόνισε: «Η επιλογή μας πριν τρία χρόνια να προβάλλουμε τη διακριτική πολυτέλεια της Volvo μέσα από ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι, δεν ήταν τυχαία. Η Volvo ως μάρκα απευθύνεται σε μοντέρνους ανθρώπους, με υψηλή αισθητική, που σημαντική θέση ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους κατέχει και η γαστρονομική απόλαυση. Είτε αυτή εκφράζεται μέσα από ένα μοναδικά εμπνευσμένο μενού με επιτηδευμένες πρώτες ύλες, είτε αναζητείται σε ένα εστιατόριο της περιφέρειας όπου ο τοπικός σεφ δημιουργεί σπουδαία πιάτα με «ταπεινά» υλικά της ευρύτερης περιοχής του, με την αξία της δημιουργίας, σε κάθε περίπτωση, να παραμένει κορυφαία. Ιδιαίτερα εφέτος, μας χαροποιεί που ο Έκτορας Μποτρίνι, με τον οποίο από την αρχή της χρονιάς είμαστε συνοδοιπόροι πλέον σε αυτήν την αναζήτηση της εκλεπτυσμένης δημιουργίας, βραβεύεται και πάλι ως ο κορυφαίος σεφ της χώρας και θα ήθελα με την ευκαιρία να τον συγχαρώ θερμά!»

Στη λαμπρή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2014, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα Σαρλότ Ράνμπεργκ και ο πρέσβης της Αργεντινής Χόρχε Αλεχάντρο Μαστροπιέτρο, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Χρήστος Πάλλης, πλήθος θεσμικών παραγόντων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών.



Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις