Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Υπουργική επιβεβαίωση για τη μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού

Υπουργική επιβεβαίωση για τη μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού

7/12/2022

Τη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στα 2,50 ευρώ από τα 2,80

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η διέλευση των οχημάτων από την Αττική Οδό θα γίνεται με μικρότερο κόστος απ’ ότι ισχύει σήμερα. Συγκεκριμένα το κόστος διέλευσης για τους οδηγούς των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί στα 2,50 από τα 2,80 ευρώ, όμως αυτό θα ισχύσει μετά το πέρας της τρέχουσας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2024.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η νέα σύμβαση το 2024 φέρνει τη μείωση

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι η καταβολή των διοδίων πρέπει να γίνεται με ένα τρόπο ορθολογικό και δίκαιο. Τι κάναμε λοιπόν; Η Αττική Οδός είναι ένας δρόμος που έχει ξεκινήσει η παραχώρηση του, δηλαδή η εκμετάλλευση από τον ιδιώτη. Το 1996. Επομένως είπαμε ότι με αυτή τη νέα σύμβαση, που θα ξεκινήσει από το 2024, αντί για διόδια 2,80 θα έχουμε 2,50».

«Δεν έχει αναλογικότητα χιλιομετρική η Αττική Οδός»

Ο Κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη: «Πρώτον διότι η Αττική Οδός είναι ένας περιφερειακός δρόμος και δεν έχει αναλογικότητα χιλιομετρική, δηλαδή είτε τη χρησιμοποιήσεις για ένα χιλιόμετρο είτε και για τα 70 χιλιόμετρα, θα πληρώσεις ένα τίμημα. Και δεύτερον για τον απλούστατο λόγο, διότι καταλαβαίνουμε ότι σε μία δύσκολη συγκυρία μπορούμε να κάνουμε λελογισμένες μειώσεις. Κάναμε κάτι που είναι καλά μελετημένο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε και έναν επιτυχημένο διαγωνισμό». 

Ερευνάται το κλείσιμο της Αθηνών-Κορίνθου λόγω πτώσης βράχου

Τέλος, ο Κ. Καραμανλής μίλησε και για το πρόσφατο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου από πτώση βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει ώστε σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνεται γρήγορα η διερεύνηση και πρόσθεσε: «Επομένως, κοντός ψαλμός αλληλούια, για να δούμε ποιος έχει την ευθύνη. Και θέλω να πω και κάτι άλλο: Έτσι και υπάρχουν ευθύνες του παραχωρησιούχου, ο πέλεκυς θα είναι βαρύς», ανέφερε.

Πάνε στα 2,50 ευρώ από τα 2,80 ευρώ.
Με τη νέα σύμβαση παραχώρησης τον Οκτώβρη του 2024 θα ισχύσει η μείωση!
Ερευνάται το κλείσιμο της Αθηνών-Κορίνθου λόγω πτώσης βράχου.
«Βαρύς ο πέλεκυς αν έχει ευθύνη ο παραχωρησιούχος», είπε ο Υπουργός!
Θα έπρεπε η μείωση στα διόδια να είναι μεγαλύτερη ή θεωρείς λογικό τα -0,30 ευρώ;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε