Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3.000 ευρώ θα πληρώσεις τη «μαγκιά» ή τον απατεώνα

3.000 ευρώ θα πληρώσεις τη «μαγκιά» ή τον απατεώνα

9/11/2022

Αν πας να το παίξεις έξυπνος ή αν πετύχεις «λαμόγιο» βενζινά τότε οι ζημιές στο αυτοκίνητό σου μπορεί να είναι μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ λόγω της κακής ποιότητας καυσίμου.

Ζημιά έως 3.000 ευρώ από κακό καύσιμο

Αν θέλεις να καταστρέψεις το αυτοκίνητό σου βάλτου «κακό» καύσιμο. Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις για το αυτοκίνητο και την τσέπη σου είναι αυτό. Η ποιότητα του καυσίμου που τροφοδοτεί τον κινητήρα του αυτοκινήτου παίζει σημαντικό ρόλο στη μακροζωία του και στην απόδοση του.

Δυστυχώς όμως οι «καλοθελητές» μερικών πρατηρίων νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους και προχωράνε σε νοθεία των καυσίμων με διάφορα πρόσθετα ή καύσιμα χειρότερης ποιότητας, πλουτίζοντας στις πλάτες των οδηγών και του κράτους. Ενώ υπάρχουν και οι «έξυπνοι» που φουλάρουν με πετρέλαιο θέρμανσης αντί για κίνησης, νομίζοντας πως κάνουν οικονομία και δυστυχώς παρασέρνοντας και άλλους.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

1.500 ευρώ για την τρόμπα αν βάλεις πετρέλαιο θέρμανσης

Οι κινητήρες diesel λειτουργούν με σύστημα υψηλής πίεσης ψεκασμού (common rail), το οποίο απαιτεί καθαρό καύσιμο για να κάνει την ανάφλεξη. Αν λοιπόν του βάλετε  πετρέλαιο θέρμανσης ή μείγμα πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αργά η γρήγορα οι ζημιές θα είναι αναπόφευκτες σε κάποια ευαίσθητα (και πανάκριβα) μέρη.

Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει μειωμένη λιπαντική ικανότητα, κάτι που θα οδηγήσει στην καταστροφή των μπεκ και της τρόμπας (αντλία υψηλής πίεσης), μια ζημιά με κόστος πάνω από 1.500 ευρώ.
 

Άλλα 1.500 ευρώ για το φίλτρο DPF

Επιπλέον το πετρέλαιο θέρμανσης θα αναγκάσει το φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων (DPF) να δουλέψει υπερωρίες, καθώς θα γεμίζει πιο συχνά και να μπαίνει στη διαδικασία αναγέννησης πιο συχνά. Κάτι τέτοιο επιφέρει την μόνιμη ζημιά του και κατ` επέκταση την αχρήστευσή του σε ότι αφορά τις καθαριστικές του ιδιότητες. Πόσο έχει ένα φίλτρο DPF μαζί με τα εργατικά είναι άλλα 1.500 ευρώ. Βέβαια το φίλτρο δίνει προειδοποιητικά σινιάλα όταν βουλώνει, οπότε να είστε τυχεροί θα τη γλιτώσετε με ένα καθαρισμό.

Συγχρόνως, αφού κάποιο ποσοστό καυσίμου περνάει στα λάδια του κινητήρα κατά την αναγέννηση του DPF επιβαρύνεται σημαντικά η λίπανση του κινητήρα-τουρμπίνας με άμεσες συνέπειες στον κύκλο ζωής των εξαρτημάτων. Συγχρόνως, από τη στιγμή που έστω και ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου περνάει στα λάδια του κινητήρα κατά την αναγέννηση του DPF,  δεν είναι εξίσου αποτελεσματική η λίπανση του κινητήρα-τουρμπίνας με άμεσες συνέπειες στον κύκλο ζωής των εξαρτημάτων, ενώ μην ξεχνάμε πως τα κατάλοιπα επιβαρύνουν σημαντικά και την εισαγωγή του κινητήρα μέσω του συστήματος επανακυκλοφορίας των καυσαερίων (EGR). 
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις