Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Το φυσικό αέριο στην αυτοκίνηση και στην ζωή μας γενικότερα!

    Διαβάστηκε από 18427 αναγνώστες - 3/9/2014

    Το CNG ως εναλλακτικό καύσιμο έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο στην ενεργειακή αγορά τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο σε οικιακές, βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές, όσο και στην παραγωγή ενέργειας, χάρη στην ευρεία διαθεσιμότητά του και στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Πέρα όμως από αυτές τις γενικές χρήσεις, το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο ως καύσιμο στους κινητήρες οχημάτων. Συνήθως, τα οχήματα CNG μπορούν να κάψουν είτε φυσικό αέριο είτε βενζίνη, αφού βασίζονται κυρίως σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και διαθέτουν ξεχωριστές δεξαμενές για κάθε καύσιμο. Αυτό σημαίνει πως, εκτός από μεγαλύτερη οικονομία λόγω πολύ χαμηλότερου κόστους του φυσικού αερίου, έχουν και μεγαλύτερη συνολική αυτονομία αν συνυπολογιστεί η βενζίνη. Η σχετική τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του Ά30, ενώ ακόμη και σήμερα ο ιταλικός βιομηχανικός τομέας παραμένει ένας από τους πρωτοπόρους του χώρου.
    Σήμερα η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο αριθμό σταθμών ανεφοδιασμού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Το φυσικό αέριο, χάρη στα χημικά και φυσικά χαρακτηριστικά του, είναι ένα καύσιμο υψηλής απόδοσης για τον τομέα των μεταφορών.
    Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη αντοχή του στην ανεπιθύμητη προανάφλεξη, γνωστή και ως “πυράκια” (στην πράξη έχει αριθμό οκτανίου υψηλότερο από 130) και οι σύγχρονες τεχνολογίες των κινητήρων επωφελούνται από αυτό. Στην ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά υπάρχουν περισσότερα από 180 kit μετατροπών συμβατικών οχημάτων σε διπλού καυσίμου για τα περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτων, με το φυσικό αέριο ως καύσιμο να μπορεί να αντικαταστήσει (σε θεωρητικό επίπεδο) όλα τα υγρά καύσιμο σε όλες τους τις εφαρμογές, με το αντίθετο όμως να μην μπορεί να συμβεί! 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις