Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα νοθευμένα καύσιμα δεν επιβαρύνουν μόνο την απόδοση του κινητήρα στην καθημερινή χρήση και τους ρύπους, αλλά και τη μακροζωία του, με ιδιαίτερα δυσανάλογο κόστος για τον ιδιοκτήτη.

Ποιοί είναι οι κίνδυνοι από το νοθευμένο diesel;

Διαβάστηκε από 23488 αναγνώστες - 9/2/2016

Όλοι οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες είναι τεχνολογίας common rail, με σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσης. Και το σύστημα ψεκασμού, από την αντλία καυσίμου υψηλής πίεσης έως τα μπεκ ταλαιπωρούνται και φθείρονται πρόωρα λόγω της μειωμένης λιπαντικής ικανότητας του νοθευμένου πετρελαίου.

Το σύστημα επανακυκλοφορίας των καυσαερίων (EGR) που είναι σχεδιασμένο για να κρατά τους ρύπους χαμηλά, στην περίπτωση νοθευμένου καυσίμου επιβαρύνει την εισαγωγή του κινητήρα με αυξημένη εναπόθεση καταλοίπων καύσης, ενώ το ίδιο φυσικά παρατηρείται και στο φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων (DPF) που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα τεχνολογίας Euro5 και μετά.

Τέλος, καθώς ένα ποσοστό καυσίμων περνάει και στα λάδια του κινητήρα, η διάρκεια ζωής της τουρμπίνας μειώνεται αισθητά λόγω της μειωμένης λίπανσής της.

Έτσι, τα νοθευμένα καύσιμα δεν επιβαρύνουν μόνο την απόδοση του κινητήρα στην καθημερινή χρήση και τους ρύπους, αλλά και τη μακροζωία του, με ιδιαίτερα δυσανάλογο κόστος για τον ιδιοκτήτη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις