Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πώς διασφαλίζουν οι εταιρείες την ποιότητα;

Διαβάστηκε από 23480 αναγνώστες - 9/2/2016

Η κάθε εταιρεία καυσίμων έχει τη δική της φόρμουλα προσθέτων ανά κατηγορία καυσίμων, με στόχο την αύξηση της απόδοσης, την καλύτερη λιπαντικότητα και τη μείωση των ρύπων. Και καθότι κανείς δε βιάζεται να φωνάξει τη μυστική συνταγή του, όλες παραδίδουν λίστα των προσθέτων τους στο κράτος για βεβαίωση τόσο της αρχικής ποιότητας όσο και της συμμόρφωσης των πρατηρίων σε κρατικούς ελέγχους. Καμία όμως δεν αφήνει τα πράγματα μόνο εκεί.

Οι πιο συχνοί τρόποι για διασφάλιση της ποιότητας που χρησιμοποιούν οι εταιρείες είναι οι εξής:
Ελεγχόμενη Μεταφορά. Οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν ιδιόκτητα βυτιοφόρα, αλλά ακόμα και τα Δ.Χ. που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση διαθέτουν σφραγισμένα διαμερίσματα και υπόκεινται συχνούς ελέγχους
Τακτικοί και έκτακτοι επίσημοι έλεγχοι. Όλες οι εταιρείες εκτελούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα πρατήρια, ενώ ορισμένες εταιρείες συνεργάζονται επίσης και με το τμήμα Τεχνολογίας Καυσίμων Και Λιπαντικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που πραγματοποιεί τους δικούς του ελέγχους.
Κρυφοί έλεγχοι. Με τη χρησιμοποίηση ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων χωρίς σήμανση, ορισμένες εταιρείες παίρνουν δείγματα των καυσίμων ως απλοί πελάτες.

Η ανάλυση των δειγμάτων γίνεται τόσο επιτόπου όσο και στα εργαστήρια των εταιρειών, και περιλαμβάνει οπτικό έλεγχο, ανίχνευση κρατικών ιχνηθετών, ανίχνευση ειδικών ιχνηθετών της εταιρείας, έλεγχο υγρασίας στις δεξαμενές, έλεγχος ακαθαρσιών, υπολειμμάτων χρώματος ή άλλων ξένων στοιχείων, ποσοτικός έλεγχος των αντλιών, επαλήθευση του αριθμού οκτανίων κ.α.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις