Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επίλεξε με βάση τις ανάγκες σου
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίλεξε με βάση τις ανάγκες σου

3/7/2022

Όπως καταλαβαίνουμε, δεν είναι όλα τα αμορτισέρ κατάλληλα για όλες τις χρήσεις. Πριν επιλέξουμε, πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι για το τι αποζητάμε από το αυτοκίνητό μας, αλλά και τις συνθήκες στις οποίες κυκλοφορούμε.

Κοινοποίησέ το »


Ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, που κινείται σχεδόν αποκλειστικά στο αστικό περιβάλλον, είναι προτιμότερο να εφοδιαστεί με ένα μαλακό αμορτισέρ, ίδιων χαρακτηριστικών με αυτών της πρώτης τοποθέτησης. Μία πανάκριβη, σκληρή ανάρτηση sport προδιαγραφών θα καταπονεί χωρίς λόγο τόσο το αμάξωμα, όσο και τους επιβάτες.
Από την άλλη πλευρά, κάποιος που αρέσκεται στο να οδηγεί σβέλτα και να «πιέζει» το αυτοκίνητό του, καλύτερα να επιλέξει πιο «σφικτά» αμορτισέρ, κατάλληλα για ενθουσιώδη οδήγηση.

Κάποιος έμπειρος, λάτρης της sport οδήγησης που θέλει να «φέρει» το όχημά του ακριβώς «στα μέτρα» του όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά και την απόκριση, θα βρει αυτό που ζητά σε μία ρυθμιζόμενη ανάρτηση, η οποία θα του επιτρέψει να αποκτήσει το ιδανικό σημείο μεταξύ άνεσης και απόλυτων κρατημάτων. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ένα κακορυθμισμένο τέτοιο αμορτισέρ ενδέχεται να χειροτερέψει τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου, κάνοντάς το στη χειρότερη περίπτωση επικίνδυνο.
 

ΟΚ, άλλαξα αμορτισέρ. Πότε ξαναγίνεται αντικατάσταση;

Δεν υπάρχει κάποιος σαφής κανόνας όσον αφορά το πότε πρέπει να αλλάζουν τα αμορτισέρ. Η μέση διάρκεια ζωής κυμαίνεται γύρω στα 80.000 χλμ, αλλά αυτό εξαρτάται άμεσα από τη χρήση και τις καταπονήσεις που υποβάλλει ο εκάστοτε οδηγός την ανάρτηση του αυτοκινήτου του. Πρέπει να είμαστε παρατηρητικοί και να ερμηνεύσουμε τυχόν σημάδια κόπωσης των αμορτισέρ, όπως αυξημένες κλίσεις ή αναπηδήσεις που αργούν να σταματήσουν μετά από τις ανωμαλίες του δρόμου.
Περνώντας όσο το δυνατόν πιο ομαλά από σαμαράκια και λακκούβες, προστατεύουμε τα αμορτισέρ μας και διευρύνουμε τη διάρκεια ζωής τους.

Εσείς πόσο συχνά τα αλλάζετε; Επιλέγετε κάτι διαφορετικό, ανάλογα τη χρήση του αυτοκινήτου σας, ή προσαρμόζετε το στυλ οδήγησής σας με βάση τις δυνατότητες της υπάρχουσας ανάρτησης;
 

Σχετικες επιχειρησεις