Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βενζίνη σε τιμή «χρυσού»

Βενζίνη σε τιμή «χρυσού»

21/12/2022

Τι και αν πέφτουν οι τιμές, τα καύσιμα στην Ελλάδα είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη λόγω των φόρων. Τεράστια η διαφορά με τις γειτονικές μας χώρες.

Ακριβή η βενζίνη στην Ελλάδα

Η επίσκεψη στα βανζινάδικα είναι κάτι δυσάρεστο για τους περισσότερους Έλληνες, καθώς καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερα συγκριτικά με τη υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμα και τώρα που οι τιμές έχουν διορθωθεί. Εξάλλου αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Πανευρωπαϊκό Παρατηρητήριο τιμών καυσίμου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

3η πιο ακριβή βενζίνη, μετά την Ισλανδία και τη Νορβηγία

Η  Ελλάδα μας έχει την 3η θέση με την πιο ακριβή βενζίνη ανάμεσα σε 42 χώρες της Ευρώπης, ενώ λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στο diesel, όπου βρισκόμαστε στην  βενζίνης και την 11η θέση. Σύμφωνα με τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η 95άρα κοστίζει κατά μέσο όρο τα 1,82 ευρώ και το diesel στα 1,79 ευρώ ανά λίτρο. Για να καταλάβετε, οι χώρες με ακριβότερη βενζίνη είναι η Ισλανδία και η Νορβηγία με μέσες τιμές 2,11 και 1,90 ευρώ αντίστοιχα.

Πιο ακριβή από Φιλανδία και Ελβετία, που έχουν πολλαπλάσιο εισόδημα

Το εκνευριστικό είναι πως πληρώνουμε πιο ακριβή βενζίνη ακόμα και από χώρες που οι κάτοικοι έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο εισόδημα από τους Έλληνες πολίτες. Ξέρετε πόσο πληρώνουν στην Ελβετία το λίτρο της 95άρας; 1,80 ευρώ, όσο περίπου και οι Φιλανδοί. Που να ακούσετε πόσο πληρώνουν στη πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, το Λουξεμβούργο, μόλις 1,45 ευρώ το λίτρο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις