Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Γιατί να βάλετε αντηλιακές μεμβράνες;

    Διαβάστηκε από 26036 αναγνώστες - 4/5/2015

    1. Προστατεύουν και εσάς και τα πλαστικά 
    Οι αντηλιακές μεμβράνες προστατεύουν τους επιβάτες από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες (UV) σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (έως 99%). Είναι απαραίτητες σε όσους πάσχουν από δερματοπάθειες και οφθλμολογικά νοσήματα. Πέρα όμως από τους επιβάτες, προστατεύουν και όλα τα πλαστικά και υφασμάτινα μέρη στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να παραμένουν αναλλοίωτα και χωρίς να «ξεραθούν», παρουσιάζοντας ενοχλητικούς τριγμούς. 

    2. Μειώνουν την κατανάλωση, αυξάνουν την απόδοση 
    Χάρη στις αντηλιακές μεμβράνες, το κλιματιστικό δουλεύει καλύτερα και πιο αποδοτικά, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου. Επίσης, δεν «πυρώνει» όταν έχετε σταθμεύσει κάπου για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα και πιο γρήγορα η θερμοκρασία της καμπίνας να πέσει, και η διαβίωση να είναι πιο ανθρώπινη.

    3. «Θωρακίζουν» από τους κλέφτες
    Οι αντηλιακές μεμβράνες, όταν τοποθετούνται στο αυτοκίνητο, γίνονται ένα σώμα με τα κρύσταλλα. Έτσι, εκτός από το να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους, «θωρακίζονται» και τα κρύσταλλα του οχήματος. Οπότε, αν κάποιος προσπαθήσει να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο σπάζοντάς του κάποιο τζάμι, τα κομμάτια θα μείνουν σταθερά στη θέση τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο χρόνος τον οποίο χρειάζεται για να ολοκληρώσει αυτή την παράνομη πράξη. Σε περίπτωση ατυχήματος, αν σπάσει κάποιο κρύσταλλο, τα κομμάτια του δε θα διασκορπιστούν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χάρη στην αντηλιακή μεμβράνη, αποφεύγοντας τον τραυματισμό κάποιου επιβάτη.

    Και όμως οι μεμβράνες μπορούν να παράσχουν επιπρόσθετη ασφάλεια. Από τα θραύσματα, αλλά και από έναν επίδοξο ληστή αφού θα το καθυστερήσουν ελάχιστα.

    4. Ομορφαίνουν! 
    Ένας από τους σημαντικούς λόγους αγοράς των αντηλιακών μεμβρανών είναι η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. Πολλοί είναι αυτοί που προχωρούν στην τοποθέτησή τους, αποσκοπώντας στην «ξεχωριστή» αισθητική του οχήματός τους. Σε αυτήν την περίπτωση, η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι οι αρκετά σκουρόχρωμες αντηλιακές μεμβράνες, με αποτέλεσμα όμως να περιορίζεται η ασφάλεια για χάρη της εμφάνιση. Για αυτό σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως πρέπει να τηρούν ότι ορίζεται από τον ΚΟΚ.

    Σημαντικός λόγος τοποθέτησης των αντηλιακών μεμβρανών είναι η βελτίωση της εμφάνισης. Να θυμίσουμε όμως πως πρέπει να τηρείται ο ΚΟΚ.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις