Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Καλύτερο κράτημα και εργονομία στο νέο sport τιμόνι της Volvo

8/12/2020

Νέο sport τιμόνι με τμήματα από εκτυπωτή 3D προσφέρει στους οδηγούς αυτοκινήτων Volvo η tuning εταιρεία Heico Sportiv. Βελτιωμένη εργονομία και καλύτερος έλεγχος τα πλεονεκτήματα του νέου εξοπλισμού.

Μπορεί η Volvo να θεωρείται αυτοκινητοβιομηχανία συνώνυμη της ασφάλειας, αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται ότι δεν προσπαθεί να ικανοποιήσει όσους θέλουν με δικά της μοντέλα να... πατήσουν περισσότερο το πόδι στο γκάζι. Η συνεργασία των Σουηδών με την tuner εταιρεία τους, Heico Sportiv, πρόσφατα έδωσε και τα διαπιστευτήριά της. Χαρακτηριστική περίπτωση η παράκαμψη του περιοριστή τελικής ταχύτητας, με την Heico να αυξάνει την τελική ταχύτητα διαφόρων μοντέλων της Volvo πάνω από το όριο των 180 χλμ/ώρα που είχαν ορίσει οι Σκανδιναβοί. Πλέον, η εταιρεία βελτίωσης επεκτείνει την δράση της στην δημιουργία ενός sport τιμονιού! Πρόκειται για εξοπλισμό ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί χρωματικά με το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχοντας τμήματα που δημιουργούνται από εκτυπωτή 3D. Με τον τρόπο αυτό η Volvo προσπαθεί να ενισχύσει τους οδηγούς αυτοκινήτων υψηλών αποδόσεων, δίνοντάς τους ένα νέο τιμόνι για πλήρη έλεγχο σε μεγάλες ταχύτητες, το οποίο δίνει μια σπορ αύρα σε όσους επιλέγουν την σκανδιναβική μάρκα.


 
Η επιφάνεια του τιμονιού έχει επιπρόσθετες δύο έντονες εσοχές στα αριστερά και δεξιά, γεγονός που βελτιστοποιεί την εργονομία και προσφέρει καλύτερο κράτημα στον οδηγό. Εάν εξακολουθείτε να οδηγείτε αυτοκίνητα Volvo με τιμόνι R-Design από τη δεκαετία του 2000, το σχήμα της κορώνας του νέου σπορ τιμονιού θα σας φανεί αρκετά οικείο. Τα λογότυπα Heico, όπως και η διακοσμητική ραφή, μπορούν να συνδυαστούν με το χρώμα του αυτοκινήτου. Το τιμόνι Heico έχει επίπεδη επιφάνεια στο κάτω μέρος του και μερικώς καλυμμένο με επένδυση δέρματος Alcantara. Ο χρωματισμένος σε δείκτης «12 η ώρα» στο πάνω κεντρικό μέρος του τιμονιού προέρχεται από μηχανοκίνητα σπορ και χαρίζει άλλη αίσθηση στον οδηγό.


 
Οι ραφές διασταυρώνονται κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη και μπορούν να παραγγελθούν σε πέντε διαφορετικά χρώματα. Τα λογότυπα Heico στο κουμπί έναρξης και στο κάτω κούμπωμα τιμονιού μπορούν επίσης να αλλάξουν χρώμα κατόπιν σχετικής επιθυμίας. Μάλιστα, το κούμπωμα προέρχεται από τον εκτυπωτή 3D.  Το sport τιμόνι της Heico για τα μοντέλα Volvo που προσφέρει τέλεια εργονομία, μέγιστη ποιότητα εμφάνισης και την υψηλότερη ακρίβεια κατασκευής βρίσκεται ήδη στις αγορές. Στην Γερμανία κοστίζει κάτι παραπάνω από 1.000 ευρώ.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις