Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Λύστε στο αφιέρωμά μας όλες σας τις απορίες γύρω από τα λιπαντικά αυτοκινήτων.

Σωστή επιλογή λιπαντικών

Διαβάστηκε από 12812 αναγνώστες - 8/11/2016

Η σωστή επιλογή λιπαντικών είναι το Α και το Ω για τον κινητήρα μας, καθώς όχι μόνο η απόδοσή του αλλά και η διάρκεια ζωής του εξαρτώνται από αυτό το παχύρρευστο υγρό που αλλάζουμε σε κάθε σέρβις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η πρόταση του κατασκευαστή είναι μονόδρομος...

Ποιο είναι το ιδανικό λάδι για τον κινητήρα μας; Το βιβλίο του κατασκευαστή έρχεται να μας λύσει την απορία, αναφέροντας όχι μόνο συγκεκριμένο τύπο, αλλά και συγκεκριμένη μάρκα. Ως εδώ καλά, εάν πάρουμε ως δεδομένο ότι μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία είναι σε θέση να φτιάξει ειδικό λάδι για το συγκεκριμένο κινητήρα.

Έλα όμως που το προτεινόμενο λιπαντικό δεν είναι σχεδιασμένο ειδικά για εμάς, αλλά απλά ένα από τα προϊόντα της εταιρείας. Τα πράγματα περιπλέκονται ελαφρώς όταν βάλουμε στην εξίσωση τα συνεργεία, καθώς σχεδόν κάθε ένα από αυτά θα μας προτείνει άλλο λιπαντικό ως το σωστό και απόλυτο λιπαντικό για το αυτοκίνητό μας.
 
Ο λόγος; ιδιαίτερα απλός και έχει να κάνει με τις συνεργασίες που έχουν τόσο τα συνεργεία όσο και ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου με κάποια εταιρεία λιπαντικών, και το περιθώριο κέρδους που έχουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Προσθέστε το ότι συνέχεια βγαίνουν στην αγορά καινούργια λιπαντικά, με νέα πρόσθετα και υψηλότερες προδιαγραφές και είναι εμφανές ότι η επιλογή λιπαντικού δεν είναι μονόδρομος. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι άπαξ και γνωρίζουμε πέντε βασικά πράγματα, μπορούμε να επιλέξουμε οι ίδιοι το λιπαντικό που θα ταιριάζει όχι μόνο στο αυτοκίνητό μας, αλλά και στην τσέπη μας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις