Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Παρότι τα σημερινά λάδια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κυκλοφορούσαν μέχρι πριν μερικά χρόνια, πάντα υπάρχει κάτι στην αγορά γι αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω.

Χρειάζεται να βάλω πρόσθετα στο λάδι;

Διαβάστηκε από 18255 αναγνώστες - 19/4/2016

Παρότι τα σημερινά λάδια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κυκλοφορούσαν μέχρι πριν μερικά χρόνια, πάντα υπάρχει κάτι στην αγορά γι αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω είτε σε κάθε αλλαγή λαδιών είτε περιοδικά για λόγους συντήρησης.

Τα
πρόσθετα λαδιού μπορούν να έχουν μια ή περισσότερες από τις παρακάτω ιδιότητες:


Βελτιωτές Δείκτη Ιξώδους. Διαθέτουν μείγμα πολυμερών, που μειώνουν το βαθμό μεταβολής του ιξώδους στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα πρόσθετα αυτό είναι ανενεργά στις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αυξάνουν το ιξώδες του λιπαντικού στις υψηλότερες θερμοκρασίες, αντισταθμίζοντας έτσι τη φυσική τάση του λαδιού να γίνει πιο λεπτόρρευστο.

Απορρυπαντικά πρόσθετα. Χρησιμοποιούνται για να διατηρούν καθαρό τον κινητήρα, αποτρέποντας το σχηματισμό αποθέσεων.

Διασκορπιστές. Όπως και τα απορρυπαντικά πρόσθετα έχουν σα σκοπό να διατηρούν τον κινητήρα καθαρό, πράγμα που επιτυγχάνουν κρατώντας τις διάφορες ακαθαρσίες σε συνεχή αιώρηση.

Πρόσθετα κατά της φθοράς. Δημιουργούν ένα μικροσκοπικό χημικό στρώμα σε κάθε μία από τις επιφάνειες τριβής αποτρέποντας την επαφή μετάλλου με μέταλλο, κάτι που προστατεύει τους ολισθητήρες των εκκεντροφόρων από φθορά.

Αντιοξειδωτικά / αντιδιαβρωτικά πρόσθετα. Αποτρέπουν την οξείδωση και μειώνουν τη δράση του νερού που μπορεί να σχηματιστεί στο λιπαντικό.

Αντιαφρώδη πρόσθετα. Οι ταχύτητες με τις οποίες κινείται το λιπαντικό μέσα στον κινητήρα, αυξάνουν τις πιθανότητες να απορροφηθεί από το λάδι αέρας και να δημιουργηθεί αφρός, μειώνοντας έτσι δραστικά τις λιπαντικές του ιδιότητες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις