Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Mercedes Logbook App: Το ημερολόγιο καταγραφής διαδρομών

16/12/2020

Νέα εφαρμογή-ημερολόγιο προσφέρει στους οδηγούς μοντέλων της η Mercedes, η οποία μέσω του «Mercedes Logbook App» να διευκολύνει το έργο όσων θέλουν να καταγράφουν τις διαδρομές τους για φορολογικούς, επαγγελματικούς ή απλώς λόγους άνεσης.

Η Mercedes-Benz προσθέτει μία ακόμη εφαρμογή στην ευρεία ποικιλία των «Mercedes me Apps». Πρόκειται το περίφημο ημερολόγιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την ονομασία «Mercedes me Logbook App». Η χρήση του συγκεκριμένου application διευκολύνει τους αυτοαπασχολούμενους και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ιδίως στο να διατηρούν αρχείο αποθήκευσης πληροφοριών. Αυτό που εξασφαλίζει είναι η αυτόματη καταγραφή δεδομένων κάθε διαδρομής και η κατηγοριοποίηση ανάλογα με τα επιμέρους στοιχεία τους. Μάλιστα, οι πελάτες της Mercedes-Benz μπορούν να χρησημοποιήσουν πιλοτικά την εφαρμογή δωρεάν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.
 
Το «Mercedes me Logbook App» περιλαμβάνει πληθώρα πρακτικών χαρακτηριστικών που ικανοποιούν τους σκοπούς του. Για παράδειγμα, η εφαρμογή αναγνωρίζει επαναλαμβανόμενες διαδρομέ. Κατόπιν αιτήματος του χρήση, η εφαρμογή αποθηκεύει μέρη που επισκέπτονται συχνά, τα λεγόμενα «Σημεία ενδιαφέροντος» (Points of interest=POI). Για τις διαδρομές ανάμεσα σε δύο διαφορετικά σημεία εργασίας ή στο γυμναστήριο, τα αντίστοιχα πεδία διευθύνσεων είναι ήδη προκαθορισμένα. Τώρα ο χρήστης μπορεί να κατηγοριοποιήσει γρήγορα τις διαδρομές είτε ως επαγγελματικά είτε ως ιδιωτικά ταξίδια. Οι ταξινομήσεις μπορούν να αλλάξουν έως και επτά ημέρες μετά. Επιπλέον, με ένα μόνο κλικ, ο χρήστης μπορεί να εξάγει όλα τα σχετικά δεδομένα για φορολογικά λόγους.


 
«Η Mercedes me Vehicle Log App θα κάνει ευκολότερη την ζωή για πολλούς αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Πλέον, δεν χρειάζεται ο οδηγός να ενεργοποιεί την διαδικασία καταγραφής κάθε διαδρομής, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Η εφαρμογή καταγράφει αυτόματα όλα τα σχετικά δεδομένα και μπορεί να ελεγχθεί άνετα μέσω smartphone. Η λειτουργία εξαγωγής σημαίνει ότι ακόμη και η εξαγωγή πληροφοριών για φορολογικούς λόγους είναι μόνο ένα κλικ μακριά. Μια κομψή και βολική λύση, ειδικά για εκείνους των οποίων τα οχήματα προορίζονται τόσο για επαγγελματική όσο και για ιδιωτική χρήση» τονίζει χαρακτηριστικά ο Matthias Vaitl, Επικεφαλής της Mercedes me & Digital Services Business στην Daimler AG.

Η Daimler στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστοποιεί το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να ενεργοποιήσουν το Application. Αρχικά, μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή «Mercedes me Logbook App» από το App Store ή το Play Store. Μετά τη λήψη, οι χρήστες «Mercedes me connect» ή «Mercedes me Adapter» συνδέονται με το «Mercedes me ID» για να γίνει διαδικασία ταυτοποίησης. Στη συνέχεια, η εφαρμογή συνδέεται απευθείας με το όχημα και καταγράφει αυτόματα τα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου, των χιλιομέτρων και των διευθύνσεων που πηγαίνουμε. Χάρη στην έξυπνη λειτουργία της, η οικεία διαδρομή προς το χώρο εργασίας θα κατηγοριοποιηθεί βολικά για τον πελάτη ως «μετακίνηση στην εργασία». Όπως συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές της «Mercedes me», η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής Logbook έχει βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε να είναι απλή και διαισθητική στην αξιοποίησή της.


 
Η εφαρμογή «Mercedes me Logbook» είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες της «Mercedes me», οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα όχημα ηλικίας από την άνοιξη του 2018 και μετά (εκτός των οχημάτων V-Class και X-Class), καθώς και σε όλους τους χρήστες της Mercedes me Adapter, που διατίθεται για πολλές σειρές μοντέλων από το 2002 και μετά. Η προσφορά ισχύει προς το παρόν για τη Γερμανία, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις