Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τι γίνεται με diesel και lpg;

Διαβάστηκε από 7985 αναγνώστες - 14/9/2021

Επίλεξε το πακέτο tuning που σου ταιριάζει. Πόσο σημαντικός είναι ο μάστορας;

Kοινοποίησε το »

Στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλη γκάμα από πακέτα βελτιώσεων που πολλές φορές είναι ειδικά σχεδιασμένα για ένα συγκεκριμένο μοντέλο ή για μια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου. Οπότε, αν σκεφτόμαστε να προβούμε σε αγορά κάποιου τέτοιου πακέτου, είναι καλό να κάνουμε μια καλή έρευνα αγοράς και να σιγουρευτούμε ότι το πακέτο βελτίωσης που θα επιλέξουμε είναι συμβατό με το αυτοκίνητό μας.

Κατόπιν, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την εργασία έχει εξειδίκευση και στο μοντέλο του αυτοκινήτου μας αλλά και στο συγκεκριμένο πακέτο βελτίωσης που έχουμε επιλέξει. Βέβαια, επειδή ο παράγοντας άνθρωπος, άρα και λάθος, είναι πάντα παρόν, καλό είνα και εμείς να ελέγχουμε κάποια πράγματα.

Για παράδειγμα, όταν βελτιώνουμε την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, προσθέτοντας π.χ. μια αεροτομή, δυστυχώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην γίνει σωστή τοποθέτηση. Καλό είναι, λοιπόν, να ελέγξουμε και εμείς κάποιες λεπτομέρειες. Αν έχει χρησιμοποιηθεί λάθος υλικό ή δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση, μπορεί να ξεφλουδίσει και να ξεκολλήσει στα σημεία που γίνονται τα γυρίσματα. 


 
Τι πρέπει να προσέξεις την ώρα της αναβάθμισης και τι να απαιτήσεις
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στα παρακάτω:
  • Πριν από κάθε εργασία θα πρέπει να σιγουρευόμαστε ότι υπάρχουν εγγυήσεις τόσο για τα ανταλλακτικά όσο και για τις εργασίες.
Συγκεκριμένα:
  • Πριν προβούμε σε επέμβαση στον κινητήρα, που θα βγάλει το αυτοκίνητό μας εκτός εργοστασιακής εγγύησης, θα πρέπει να ζητήσουμε και εγγύηση εργασίας αλλά και δυναμομετρήσεις τόσο πριν όσο και μετά την βελτίωση, για να βεβαιωθούμε ότι ο κινητήρας λειτουργεί σωστά και αποδίδει τα αναμενόμενα.
  • Αν προβούμε σε αλλαγές στο σύστημα πέδησης (φρένα), θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το σύστημα ABS του αυτοκινήτου λειτουργεί κανονικά.
  • Ελέγχουμε τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών για την περίπτωση κακής στιγμής και τον τρόπο τοποθέτησης και μόνωσης με το αμάξωμα, ώστε να μην αποτελέσουν κάποιες τρύπες για βάσεις πηγή σκουριάς.
  • Ένας αξιόπιστος βελτιωτής θα σας παρέχει πάντα εγγυήσεις για την δουλειά του και θα σας εξηγεί διεξοδικά και κατανοητά τι επέμβαση θα γίνει.
 Συμβουλές για diesel κινητήρες
Οι νέοι γενιάς πετρελαιοκινητήρες έχουν κεραμικό καταλύτη πριν από το φίλτρο μικροσωματιδίων στα μοντέλα αυτοκινήτων του 2009 και μετά. Στην πορεία του χρόνου μπορεί να αντικατασταθεί από έναν μεταλλικό καταλύτη, αντί για κεραμικό, με ανάλογα σωστά ευγενή μέταλλα ο οποίος βελτιώνει τον diesel κινητήρα.
 
Συμβουλές για Lpg κινητήρες: 
Ανάλογα και στους Lpg κινήτηρες τοποθετούμε για μεγαλύτερη απόδοση βελτιωτικούς μεταλλικούς καταλύτες με τα ανάλογα ευγενή μέταλλα.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »