Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μπαγκαζιέρες οροφής

Διαβάστηκε από 9584 αναγνώστες - 4/8/2016

Οι σύγχρονες μπαγκαζιέρες οροφής έρχονται σε ποικιλία αεροδυναμικών σχεδιασμών και χωρητικότητας, κάτι που σημαίνει ότι είναι εύκολο και σχετικά οικονομικό να βρείτε ένα μοντέλο που όχι μόνο δε θα δείχνει ξένο, αλλά κατά περίπτωση θα δένει ιδανικά με το σχεδιασμό του αυτοκινήτου. 

Μπορείτε να τις βρείτε στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα αξεσουάρ, ενώ η πληθώρα των κατασκευαστών με χρόνια εμπειρίας στο χώρο βεβαιώνουν την ποιότητα και αξιοπιστία του τελικού προϊόντος. 
Δεν τοποθετούνται απ ευθείας στην οροφή αλλά πάνω σε μπάρες που είναι αφαιρούμενες, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τη μπαγκαζιέρα και για μεταφορά σκι, ποδηλάτων και οτιδήποτε άλλου δε μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο αυτοκίνητο. 

Καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση βάρους άνω των 75 κιλών στην οροφή του οχήματος, είναι ιδανικές για να μεταφέρουν ελαφρύτερα και πιο ογκώδη πράγματα, αφήνοντας τα βαρύτερα για τον κύριο χώρο αποσκευών. Υπολογίστε ότι αυτό το βάρος περιλαμβάνει τόσο την ίδια τη μπαγκαζιέρα όσο και τις μπάρες πάνω στις οποίες αυτή τοποθετείται, εξου και οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν ως όριο τα 50 – 60 κιλά, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, που μπορεί να κυμαίνεται από τα 100 έως τα 500+ λίτρα.

Κατά την επιλογή, βεβαιωθείτε για την ανώτατη ταχύτητα ταξιδιού που προτείνουν οι κατασκευαστές, καθώς ναι μεν οι περισσότεροι θέτουν ως όριο τα 110 km/h, υπάρχουν και εξαιρέσεις τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, που έχουν να κάνουν τόσο με το σχεδιασμό όσο και με το σύστημα κλειδώματος.

Το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα που έχουν είναι η ευκολία φόρτωσης και εκφόρτωσης, η οποία μειώνεται γεωμετρικά όσο πιο ψηλό είναι το αυτοκίνητό μας, κάτι που λύνεται με λίγο προγραμματισμό είτε στη θέση στάθμευσης ή με ένα σκαμπό. Σε περίπτωση δε που έχουμε σε κάποιο μεγάλο τζιπ ή ψηλό SUV, καλό είναι να έχουμε το νου μας στην αύξηση του συνολικού ύψους, ώστε να μη βρει κατά την είσοδο σε χαμηλούς χώρους στάθμευσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις