Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι «επαγγελματίες «κλέφτες» έχουν δημιουργήσει ειδικά συστήματα που αντιγράφουν τους κωδικούς του συναγερμού.

    Κωδικοποίηση συναγερμού

    Διαβάστηκε από 15112 αναγνώστες - 8/3/2016

    Τα συστήματα συναγερμού διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αυτά με απλό κωδικό και αυτά με κυλιόμενο κωδικό. Η πρώτη περίπτωση αφορά μια συγκεκριμένη συχνότητα που εκπέμπεται από μακριά μέσω ενός ειδικού διακόπτη που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα. Φυσικά σε αυτούς τους συναγερμούς είναι εύκολο να «χακάρει» κάποιος το σύστημα και να «αντιγράψει» τη συχνότητα του συναγερμού.

    Πιο πολύπλοκη είναι η λειτουργία του κυλιόμενου κωδικού, όπου η συχνότητα μεταβάλλεται συνέχεια και τυχαία σε σημείο ώστε ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής να μην μπορεί να την αναγνωρίσει. Βέβαια και πάλι ένα «επαγγελματίας» κλέφτης με ειδικό software μπορεί να σπάσει την κωδικοποίηση.

    ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ
    Σημαντικό κομμάτι ενός αποτελεσματικού συναγερμού είναι η σωστή καλωδίωση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα καλώδια πρέπει να είναι περασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κλέφτης να χρειάζεται ώρα για να μπορέσει να τον απενεργοποιήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις, συγκεκριμένοι συναγερμοί έχουν την ιδιότητα να κόβουν την παροχή του καυσίμου, ενώ εναλλακτικά, σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, διακόπτεται και η μίζα.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις