Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ευρυθμία και μακροζωία για τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, εγγυόνται τα σωστά λιπαντικά. Μην ξεχνάμε και να τα αλλάζουμε, όμως...

Βάλε λάδι…

Διαβάστηκε από 10195 αναγνώστες - 9/12/2015

Η τακτική τοποθέτηση ποιοτικών λιπαντικών στο αυτοκίνητό μας, εγγυάται την ευρυθμία και τη μακροζωία του κινητήρα του. Ειδικά σε χώρες όπως η δική μας, που επικρατούν «περίεργες» οδικές και καιρικές συνθήκες.

Οι παλιότεροι μας έλεγαν σε εμάς τους καινούργιους, «Λάδια και νερά να ελέγχεις και να αλλάζεις όταν πρέπει, ώστε να μην σε αφήσει ποτέ…». Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, όμως η λειτουργικότητα των λιπαντικών του κινητήρα και πως αυτά συμβάλλουν στην εύρυθμη και μακροχρόνια λειτουργία του δεν επηρεάστηκε στο έπακρο. Ναι, τα λιπαντικά κινητήρων ακολούθησαν κι αυτά την εξελικτική πορεία της τεχνολογίας του αυτοκινήτου και να χρειάζονται μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής από ότι τα παλιότερης τεχνολογίας. 

Ωστόσο, στις μέρες μας ένα λιπαντικό θα πρέπει αφενός να καλύπτει τις τεχνολογικές απαιτήσεις των σύγχρονων κινητήρων, αφετέρου να συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου και στην μείωση των εκπομπών ρύπων. Θα πρέπει επίσης να είναι τελείως συμβατό με τις τεχνολογίες των τριοδικών καταλυτικών μετατροπέων των βενζινοκινητήρων, των φίλτρων αιθάλης, των πετρελαιοκινητήρων και των καταλυτών επιλεκτικής αναγωγής των οξειδίων του αζώτου. 

Επιπλέον θα πρέπει να «παρακολουθεί» τις εξελίξεις των προδιαγραφών καυσαερίων EURO των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Για να επιτύχουν λοιπόν όλα τα παραπάνω οι κατασκευαστές λιπαντικών χρησιμοποιούν διάφορους συνδυασμούς στοιχείων και υλικών, φόρμουλες, ενώ μια νέα ορολογία έχει εισαχθεί στις προδιαγραφές των λιπαντικών, αυτή των λιπαντικών τεχνολογίας low SAPs, με την οποία περιγράφεται η νέα γενιά λιπαντικών που περιέχει χαμηλά ποσοστά θειικής τέφρας, φωσφόρου και θείου. 

Αυτά τα λιπαντικά αυξάνουν με την σειρά τους τη διάρκεια ζωής του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου και βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου του αυτοκινήτου. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις