Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μάθετε τα πάντα για τη νέα Mercedes EQS στην Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Διαβάστηκε από 31964 αναγνώστες - 9/6/2021

Η Mercedes παρουσιάζει τη νέα EQS, την πρώτη ηλεκτρική λιμουζίνα, που εκτός από το ότι γίνεται το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής στον κόσμο, προσφέρει αυτονομία έως 770 χλμ., έχει ονομαστική ισχύ 523 ίππων, δύο επιλογές μπαταρίας και το MBUX Hyperscreen με κινηματογραφικών διαστάσεων οθόνη.

Η νέα EQS, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes, όπως κάθε γενιά της S-Class, έρχεται με εντυπωσιακή τεχνολογία. Πρώτος σταθμός στα highlights της EQS το ντιζάιν της, με το σχεδιαστικό team της Mercedes-Benz να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό στο μάτι αλλά και στην ουσία αποτέλεσμα, αφού ο αεροδυναμικός συντελεστής της φτάνει στο Cd 0,20, καθιστώντας την ηλεκτρική limo το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής της αυτοκίνησης. Αυτό μεταφράζεται τόσο σε μικρότερη κατανάλωση «καυσίμου» (σ.σ. στην προκειμένη ενέργειας), όσο και σε ακόμα πιο ήσυχη κύλιση σε συνδυασμό με την απουσία μηχανικών θορύβων λόγω ηλεκτροκίνησης.



Το σημαντικότερο είναι πως οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα δημιουργώντας ένα αμάξωμα στην ουσία δύο όγκων, καθώς το τόξο της οροφής εκτείνεται υπερβολικά προς τα πίσω και δεν αφήνει χώρο να σχηματιστεί 3ος όγκος παρά το μήκος των 5.216 χλστ.. Οι διαστάσεις ολοκληρώνονται με πλάτος 1.926 χλστ. και ύψος 1.512 χλστ., ενώ αξίζει να σημειωθεί το τεράστιο μεταξόνιο της EQS που υπόσχεται άφθονη άνεση και ευρυχωρία (3.210 χλστ., δηλαδή είναι σχεδόν μισό μέτρο μεγαλύτερο και από το smart fortwo!).



Αισθητικά, η νέα Mercedes EQS είναι κομψή, αλλά δυναμική και με επιβλητικό ύφος. Σε αυτό βοηθά το νέο «πρόσωπο» της που χαρακτηρίζεται από την κλειστή μάσκα «Black Panel», η οποία έχει την δυνατότητα να διακοσμηθεί προαιρετικά με το τρισδιάστατο μοτίβο του πρώτου αστεριού της Daimler-Motorengesellschaft που καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα πριν 110 χρόνια, το 1911. Το «Black Panel» πλαισιώνεται από τους νέους αιχμηρούς LED προβολείς που διαθέτουν 1,3 εκατομμύρια μικροκαθρέπτες στο εσωτερικό τους και ενώνονται μέσω μια φωτιζόμενης φάσας. Στο πλάι οι ρέουσες γραμμές συμβαδίζουν με μια μικρή νεύρωση χαμηλά ενώ η προσοχή πέφτει στην έντονα κεκλιμένη οροφή που χαρίζει μια κουπέ νότα στην 4θέσια ηλεκτρική limo. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν τα ενιαία φωτιστικά σώματα με τα διαγώνια στοιχεία στο εσωτερικό τους καθώς επίσης και οι εσοχές στον αεροδυναμικό διαχύτη που θυμίζουν απολήξεις εξάτμισης.



Στο κομμάτι της μηχανικής, η EQS δεν είναι σαν τα άλλα μοντέλα της οικογένειας EQ, δηλαδή δεν πατάει σε μια πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να δεχθεί και άλλες μορφές κίνησης, αλλά σε μία πλατφόρμα φτιαγμένη αμιγώς για ηλεκτρικά οχήματα. Επιπλέον, η EQS διαθέτει αρχιτεκτονική 400 Volt και προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταριών χωρητικότητας 90 kWh ή 107,8 kWh, τα οποία είναι τοποθετημένα κατά μήκος του τεράστιου μεταξονίου. Με την μεγάλη μπαταρία η αυτονομία είναι στα 770 χλμ. (κατά WLTP), ενώ αναφορικά με την φόρτιση των μπαταριών η EQS μπορεί να δεχθεί ρεύμα ακόμη και από 200άρηδες ταχυφορτιστές DC, και έτσι σε 15 λεπτά να φορτίσει για 300 ολόκληρα χιλιόμετρα. Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η βέλτιστη προστασία της μπαταρίας και η ταχύτητα επαναφόρτισής της, η μπαταρία ψύχεται και προθερμαίνεται, εφόσον «γνωρίζει» μέσω του συστήματος πλοήγησης πού βρίσκεται ο πλησιέστερος σταθμός φόρτισης.



Οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι των 333 ίππων (568 Nm ροπής) και 523 ίππων (855 Nm ροπής). Στην δεύτερη περίπτωση το μοντέλο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα που συνθέτουν την 4κίνητη έκδοση 4MATIC +. Σε κάθε περίπτωση η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα ώστε να παραταθεί η αυτονομία, ενώ σε θέμα επιδόσεων το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,2 δλ. για την «μικρή» EQS 450+ και σε 4,3 δλ. για την τετρακίντη EQS 580 4Matic. Αναφορικά με την ανάκτηση ενέργειας ο οδηγός μπορεί να διαλέξει μέσα από τέσσερα modes με τα paddles πίσω από το τιμόνι (D+, D, D- και DAuto) με μέγιστη ισχύ ανάκτησης 290 kW.



Η μεγάλη έκπληξη έρχεται ανοίγοντας την πόρτα της νέας Mercedes EQS. Βασικά, δεν θα την ανοίξετε εσείς, μιας η EQS θα την ανοίξει για εσάς. Οι αυτόματες πόρτες της ηλεκτρικής limo προεκτείνουν τα χερούλια του όταν ο οδηγός πλησιάζει και όταν έρθει αρκετά κοντά, τότε ανοίγει την πόρτα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικής εντολής για το άνοιγμα στις πίσω πόρτες από τον οδηγό. Μπαίνοντας στην καμπίνα της νέας EQS, δύο λέξεις έρχονται πρώτα στο μυαλό: πολυτέλεια και τεχνολογία. Οι προβολείς πέφτουν φυσικά στο σύστημα MBUX Hyperscreen που συνδυάζει τρεις οθόνες σε μια υπερ-οθόνη OLED υψηλής ευκρίνειας 56 ιντσών, μήκους 141 εκατοστών και διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη μέσα από ένα «έξυπνο» και ικανό λογισμικό που καταλαβαίνει τον χρήστη και συνηθίζει τις επιθυμίες του! Όλες οι ανανεώσεις των συστημάτων της EQS γίνονται over-the-air μέσω internet. Το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα ολοκληρώνουν οι αεραγωγοί του κλιματισμού, που κάνουν το απαραίτητο «πάντρεμα» του κλασικού με την ψηφιακή πραγματικότητα. Οι πίσω θέσεις διαθέτουν πολλαπλές τεχνολογικές επιλογές άνεσης για τους επιβάτες,.



Η λίστα με τις καινοτομίες είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ποιότητας αέρα Energizing Air Control Plus που θέτει υψηλά στάνταρ στον αέρα της καμπίνας με φίλτρα και αισθητήρες, τους έως και 350 αισθητήρες με τους οποίους εξοπλίζεται η EQS, σύστημα Energizing Comfort με αναζωογονητικούς ήχους και εικόνες, surround ηχοσύστημα της Burmester με δύο διαφορετικά ηχοτόπια (Silver Waves και Vivid Flux), στάνταρ τετραδιεύθυνση με γωνία είτε 4,5 μοιρών ή 10 μοιρών ανάλογα με την έκδοση που κάνουν το θηρίο να έχει κύκλο στροφής μόλις 10,9 μέτρα.

Η νέα Mercedes EQS αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της στη χώρα μας στο τέλος του έτους, ενώ η τιμή της δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Επικοινωνία
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης  156, Γλυφάδα 166 74
Τηλ.:  +30 210 89 86 900
Site: http://www.ismailos.gr
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις