Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Πρόσεχε το χρώμα καπνό που βγάζει η εξάτμιση σου [video]

Διαβάστηκε από 10671 αναγνώστες - 17/8/2021

Τις περισσότερε φορές ο καπνός από την εξάτμιση του αυτοκινήτου, μεταφράζεται σε κάποια πολύ δαπανηρή βλάβη. Τι πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν δούμε μαύρο καπνό και τι όταν δούμε άσπρο? Τι μπορεί να παίζει αν δούμε μπλε?

Αν δεν σου έχει τύχει μέχρι και τώρα, σίγουρα έχεις προσπεράσει κάποιο αυτοκίνητο, που έβγαζε χρωματιστό καπνό από την εξάτμιση του. Σίγουρα ο καπνός δεν είναι καλή εξέλιξη για το αυτοκίνητο μας, αλλά και την τσέπη μας. Ποια είναι συνήθως η βλάβη, ανάλογα με τον χρωματισμό του καπνού?

Kοινοποίησε το »


Μαύρος καπνός
Ο μαύρος καπνός είναι και ο πιο συνηθισμένος, και ουσιαστικά αυτός που ενέχει λιγότερους κινδύνους. Συνήθως οφείλεται στην κακή καύση λόγω ψεκασμού, βουλωμένων μπεκ και επιστροφής καυσίμου στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Στους diesel κινητήρες, ο μαύρος καπνός είναι αποτέλεσμα της κακής κατάστασης του φίλτρου DPF. 
Λευκός καπνός
Ο λευκός καπνός, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα κακό για το αυτοκίνητο σας. Συνηθίζεται να βλέπουμε λευκό καπνό, κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου σε χειμερινούς μήνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, πως πάντα συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν φορές που ήδη έχουμε κάψει την φλάντζα της κεφαλής αλλά και τα χιτώνια των πιστονιών, επειδή εισρέουν υγρά (ψυκτικό υγρό-λάδι) στον θάλαμο καύσης με αποτέλεσμα την ανάφλεξη τους.

Μπλε καπνός
Ναι, είναι ότι χειρότερο μπορείς να δεις από την εξάτμιση του αυτοκινήτου σου. Ο μπλε καπνός μπορεί να προκληθεί από διαρροή και καύση λαδιού στους κυλίνδρους, στα έμβολα ή στις βαλβίδες. Σίγουρα η βλάβη σας είναι ιδιαιτέρως μεγάλη και θα πρέπει πάρα πολύ άμεσα να βρεθείς σε συνεργείο αυτοκινήτων.
 

Kοινοποίησε το »

Σχετικες επιχειρησεις