Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Για ποιο λόγο αξίζει να βάλεις θραύση κρυστάλλων;

Για ποιο λόγο αξίζει να βάλεις θραύση κρυστάλλων;

9/2/2022

Η θραύση κρυστάλλων μπορεί να σε σώσει από μεγάλα και απρόσμενα έξοδα. Το επιπλέον κόστος στην ασφάλεια είναι ευτελές μπροστά στα χρήματα που πρέπει να δώσεις για αντικατάσταση ενός παρμπρίζ! Δες τους λόγους που αξίζει!

Από την στιγμή που ένα αυτοκίνητο βρίσκεται στο δρόμο, ακόμα και σταθμευμένο να είναι κινδυνεύει να υποστεί ζημιά στα κρύσταλλα, πιο γνωστή σε όλους μας ως θραύση κρυστάλλων. Η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης, ώστε να αντιμετωπίσει μια πιθανή τέτοια ζημιά, είναι να ενεργοποιήσει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του την συγκεκριμένη υπηρεσία. Η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων ανήκει στα προαιρετικά του συμβολαίου, ωστόσο το κόστος ενεργοποίησης είναι πολύ χαμηλό.

Κοινοποίησέ το »


Με 2-3 ευρώ το μήνα είσαι καλυμμένος σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλιση σου για θραύση κρυστάλλων.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία στις ασφαλιστικές εταιρείες αγοράζεται με πολύ χαμηλό κόστος, μιας και είναι στα προαιρετικά του συμβολαίου και όχι στο βασικό πακέτο, με το κόστος της να ανέρχεται περίπου στα 2-3 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα όταν βρεθούμε στη ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουμε, θα μας αποφέρει μεγάλο κέρδος, μίας και τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουμε για την αντικατάσταση ενός παραθύρου ή του παρμπρίζ είναι αρκετά μεγάλο. Για παράδειγμα για ένα χρόνο το κόστος ασφάλειας για θραύση κρυστάλλων είναι περίπου 25 ευρώ, ενώ η αντικατάσταση ή η επιδιόρθωση ενός κρυστάλλου κοστίζει πολύ παραπάνω. 

Ξέρεις πότε ένα αμάξι πρέπει να προχωρήσει σε αντικατάσταση κρυστάλλου και τι κερδίζει με την αλλαγή;
Πολύ νομίζουν πως για να αντικατασταθεί ένα κρύσταλλο θα πρέπει να είναι ολοσχερώς κατεστραμμένο. Επειδή αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη θα παραθέσουμε παρακάτω τους λόγους που αν συντρέχουν, τότε χρειάζεται αμέσως ένα κρύσταλλο αντικατάσταση.            

1. Εάν έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά από σύγκρουση με αντικείμενο, δηλαδή μεγάλη ρωγμή που εκτείνεται στην επιφάνεια του παρμπρίζ, πολλαπλά μικρά σπασίματα ή μεγάλου εμβαδού και βάθους χτύπημα.

2. Εάν έχει ρωγμή που η διάμετρος της είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ. 
3. Εάν το μικρό σπάσιμο ή η ρωγμή βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη του κρυστάλλου.

Επιπλέον εάν το εμπρόσθιο κρύσταλλο του οχήματός σας έχει υποστεί ζημιά, η αντικατάσταση παρμπρίζ είναι αναγκαία πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια, και δευτερευόντως για να περάσει το όχημα επιτυχώς τον απαραίτητο έλεγχο ΚΤΕΟ. 

Αξίζει να αναφερθεί πως τα κρύσταλλα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παθητική ασφάλεια των οδηγών και η σωστή επισκευή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς εάν δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει τότε, σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα μικρής κλίμακας μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά τους επιβάτες τους οχήματος ή ακόμα χειρότερα να αποβούν μοιραία για την ίδια τους τη ζωή.
Πρέπει να λάβουμε κατά νου πως μία στις τέσσερις ζημιές που καταγράφονται στα αυτοκίνητα, αφορά σε επισκευές και αντικατάσταση κρυστάλλων, γεγονός που καταδεικνύει το πόσο σημαντική είναι η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.  
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις