Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ελαστικά 4 εποχών: Τα 3 κορυφαία της κατηγορίας

Ελαστικά 4 εποχών: Τα 3 κορυφαία της κατηγορίας

Διαβάστηκε από 20962 αναγνώστες - 26/1/2022

Goodyear Vector 4Seasons Gen3, Continental AllSeason Contact και Hankook Kinergy 4S² είναι τα 3 κορυφαία ελαστικά 4 εποχών. Τα συγκρίνουμε σε χιόνι, βροχή και στεγνό οδόστρωμα και διαπιστώνουμε σε ποιο τομέα υπερτερούν.

Το 85% των ελαστικών που πωλείται στην Ελλάδα είναι θερινά, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην πρόσφυση και στο φρενάρισμα, όταν η θερμοκρασία πάει κάτω από 10 βαθμούς ή πέσει χιόνι. Μπορεί πράγματι να είμαστε μια ηλιόλουστη χώρα, όμως τα ελαστικά 4 εποχών είναι ίσως τα πιο ιδανικά για το κλίμα της Ελλάδας. Κατασκευασμένα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλες τις καιρικές συνθήκες, απαλλάσσουν τον οδηγό από το άγχος της αλλαγής κάθε έξι μήνες, χωρίς όμως να υστερούν σε ασφάλεια και επιδόσεις. Μάλιστα στο εξωτερικό οι οδηγοί έχουν αρχίσει να γυρίζουν την πλάτη στα καθαρά χειμερινά ελαστικά και να επιλέγουν 4 εποχών, μιας και είναι εξίσου αποτελεσματικά, χωρίς να ξεφεύγουν σε κόστος. Οι επιλογές των ελαστικών 4 εποχών όλο κι αυξάνονται, βάζοντας τους υποψήφιους αγοραστές σε μια δίνη πληροφοριών. Για να μην μπεις σε αυτή την ατελείωτη λούπα, σου παρουσιάζουμε τα 3 κορυφαία ελαστικά 4 εποχών και τα συγκρίνουμε για να βρεις το ιδανικό για σένα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Goodyear Vector 4Seasons Gen3: Κλάσεις ανώτερο από το προκάτοχο του

Tο ελαστικό Goodyear Vector 4Seasons Gen3 έχει σαφώς καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι σε σχέση με το προκάτοχο του, χάρη στη τεχνολογία Snow Grip και στο μεγάλο αριθμό εγκοπών στο κέντρο του πέλματος, οι οποίες επηρεάζουν η μία την άλλη στα σημεία τομής τους και μεγαλώνει το άνοιγμά τους. Πλέον χρειάζεται μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο στεγνό μέσω της τεχνολογίας Dry Handling κι έχει βελτιωμένο χειρισμό, ενώ η παραμόρφωση του ελαστικού σε έντονους ελιγμούς είναι μειωμένη λόγω των ανθεκτικών μπλοκ της στεφάνης και των ώμων. Μάλιστα φέρει τεχνολογία Aqua Control όπου οι αυλακώσεις αναπτύσσονται στο πέρασμα του χρόνου, ώστε το ελαστικό να μην χάνει την αντοχή στην υδρολίσθηση κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Continental AllSeason Contact: Ισορροπημένο σε όλους τους τομείς

To Continental AllSeason Contact παραμένει εντυπωσιακό όλες τις εποχές του χρόνου, χάρη στο μείγμα της γόμας του, Traction Silica, που περιέχει ρητίνες χειμερινής απόδοσης και μεγάλο ποσοστό πυριτίου, με αποτέλεσμα να μένει πάντα εύκαμπτο, προσφέροντας εντυπωσιακό κράτημα σε βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα. Η χάραξη της γόμας είναι μελετημένη, ώστε να διώχνει άμεσα το νερό μειώνοντας στο ελάχιστο τον κίνδυνο της υδρολίσθησης. Ταυτόχρονα το ελαστικό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για εξαιρετικό χειρισμό και φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα. Τέλος λόγω της βελτιστοποιημένης γεωμετρίας των πλευρικών τοιχωμάτων και στο βάθος της χάραξη της γόμας έχει μειωμένη αντίσταση κύλισης με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης, χωρίς να κάνει υποχωρήσεις στην ασφάλεια.

Hankook Kinergy 4S²: Η κορεάτικη αντεπίθεση

Το κορεάτικο ελαστικό που ξεχωρίζει ανάμεσα στου ευρωπαϊκούς κολοσσούς. Έχει φαρδιές πλευρικές αυλακώσεις που επιτρέπουν την αποστράγγιση του νερού έως και 2 φορές πιο γρήγορα. Η ακαμψία της γόμας επιτρέπει καλύτερο χειρισμό τις κρύες μέρες, ενώ οι οδοντωτές άκρες κάνουν πιο εύκολη τη μετακίνηση στο χιόνι. Η υψηλή περιεκτικότητα πυριτίου στη γόμα βοηθάει τα μέγιστα στο χειρισμό σε συνθήκες βροχής, ενώ τα δυο στρώματα ατσάλινων ρητινών επιμηκύνουν τη ζωή του ελαστικού.
 

Hankook στο στεγνό, Goodyear στη βροχή, Continental στο χιόνι

Hankook στο στεγνό, Goodyear στη βροχή, Continental στο χιόνι

Στο στεγνό οδόστρωμα, το Hankook Kinergy 4S² είναι πιο αποτελεσματικό! Έχει καλύτερο φρενάρισμα, μιας και χρειάζεται 40,3 μέτρα για να σταματήσει από τα 100χλμ/ώρα έναντι 41,9 μέτρα του Vector 4Seasons Gen3 και 42,3 μέτρα του Continental. Καλύτερο είναι και στην πρόσφυση, όπου άντεξε μέχρι τα 90,2 χμ/ ώρα, τη στιγμή που το Goodyear και το Continental έφτασαν μέχρι τα 89,4 και 89,6 χλμ/ώρα αντίστοιχα. Στο αντίποδα, το Vector 4Seasons Gen είναι το πιο ήσυχο με 72,3dB (72,5 dB τα άλλα δυο), ενώ έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που φτάνει τα 50.455 χιλιόμετρα, έναντι 43.549 χιλιόμετρα του AllSeason Contact και 34.700χλμ του Kinergy 4S².
 

Μάρκα, τύπος Φρενάρισμα σε στεγνό (μ.) Κράτημα σε στεγνό (χλμ/ώρα) Θόρυβος (dB) Διάρκεια ζωής (χλμ) Αντίσταση (kg/t)
           
Hankook Kinergy 4S² 40,3 90,2 72,5 34.700 8,24
Goodyear Vector 4Seasons Gen3 41,9 89,4 72,3 50.455 8,26
Continental AllSeason Contact 42,3 89,6 72,5 43.549 7,66

Το Goodyear Vector 4Seasons Gen3 κάνει τη μεγάλη διαφορά στη βροχή, όπου χρειάζεται μόλις 50,7 μέτρα για το 100-0 χλμ/ώρα (το Hankook Kinergy 4S² θέλει 52,3 μέτρα και το Continental AllSeason Contact 53), ενώ διαθέτει περισσότερη αντοχή στην υδρολίσθηση και καλύτερο χειρισμό σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα. Συγκεκριμένα δεν έχασε την πρόσφυση του μέχρι και τα 75,2 χλμ/ώρα, με το Hankook Kinergy 4S² να αντέχει μέχρι τα 74,2 χλμ/ώρα και το Continental AllSeason Contact 53 μέχρι τα 73,6.
 
Μάρκα, τύπος Φρενάρισμα σε βρεγμένο (μ.) Κράτημα σε βρεγμένο (χλμ/ώρα)
     
Goodyear Vector 4Seasons Gen3 50,7 75,2
Continental AllSeason Contact 52,3 74,2
Hankook Kinergy 4S² 53 73,6

Στο χιόνι, το Continental AllSeason Contact υπερισχύει των άλλων δυο. Θέλει μόλις 26 μέτρα για να σταματήσει από τα 50χλμ/ώρα, όταν το Goodyear Vector 4Seasons Gen3 χρειάζεται 26,9 μέτρα και το Hankook Kinergy 4S² 27,5 μέτρα. Στο θέμα πρόσφυσης, το Continental μένει σταθερό μέχρι τα 41,3 χλμ/ώρα, τη στιγμή που το Hankook ακουμπάει τα 40,6 χλμ/ώρα και το Goodyear τα 41,1 χλμ/ώρα.
Μάρκα, τύπος Φρενάρισμα σε χιόνι (μ.) Κράτημα σε χιόνι (χλμ/ώρα)
     
Continental AllSeason Contact 26 41,3
Hankook Kinergy 4S² 26,9 40,6
Goodyear Vector 4Seasons Gen3 27,5 41,1
 

Και τα 3 κορυφαία, συνολικά καλύτερο το Goodyear Vector 4Seasons Gen3

Το κάθε ελαστικό έχει τα δικά του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Όλα είναι σχετικά κοντά στις επιδόσεις, με τις πρωτιές να αλλάζουν ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι στη διάρκεια ζωή τους, όπου το Goodyear αντέχει 7.000 περισσότερα χιλιόμετρα από το Continental και 16.000 χιλιόμετρα από το Hankokk. Στην τελική συνολική βαθμολογία, το Goodyear Vector 4Seasons Gen3 θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπερτερεί, αφού συνδυάζει ιδανικά επιδόσεις και διάρκεια ζωής/κόστος, χωρίς όμως τα άλλα δυο να υστερούν σε επιδόσεις.

85% των ελαστικών στην Ελλάδα είναι θερινά, ακατάλληλα για το χιόνι και το κρύο.
Τα ελαστικά 4 εποχών κάνουν για χιόνι, βροχή και ζέστη!
Στο εξωτερικό, τα ελαστικά 4εποχών παίρνουν τη θέση των χειμερινών και θερινών
Ένα καλό ελαστικό 4 εποχών είναι κοντά στην τιμή ενός καλού θερινού
Με ένα τέτοιο ελαστικό ξενοιάζεις, γιατί όμως μας πουλάνε καλοκαιρινά;





 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε