Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Καλύτερη οικονομία, ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο

Διαβάστηκε από 33861 αναγνώστες - 20/7/2021

Το κύριο selling point του Goodyear Efficientgrip Performance 2 είναι φυσικά η οικονομία καυσίμων που σου προσφέρει. Μιλάμε για ένα λάστιχο δηλαδή που είναι μισή φορά καλύτερο στον συγκεκριμένο τομέα από τον εταιρικό του προκάτοχο και 20% καλύτερο από τον δεύτερο ανταγωνιστή του στην αγορά. Οι σχεδιαστές της Goodyear κατάφεραν να ισορροπήσουν επιτυχημένα μεταξύ της ανάγκης για μικρότερο συντελεστή τριβής για οικονομία και εκείνης για αυξημένη πρόσφυση για ασφάλεια. Μια χαρά τα κατάφεραν από ό,τι φαίνεται όμως, αφού πέτυχαν βελτίωση των αποστάσεων ακινητοποίησης κατά 3% στο στεγνό και κατά 8% στο βρεγμένο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Ειδικά η μεγάλη βελτίωση στο βρεγμένο οφείλεται στη δημιουργία «φραγμάτων» από σκληρό υλικό στο πέλμα του ελαστικού, που διώχνουν το νερό. Και, έχοντας καλύτερο πλέον φρενάρισμα, έρχονται και βελτιώνουν, δηλαδή μειώνουν, την αντίσταση κύλισης κατά 18%. Η μειωμένη αντίσταση εξασφαλίζεται χοντρικά από τη χρήση ελαστικού και μαλακού κάτω μέρους πέλματος, το οποίο δεν επιτρέπει τη δημιουργία ρωγμών που αυξάνουν την αντίσταση κύλισης και βέβαια, επηρεάζουν και τη φθορά του ελαστικού. Κοινώς, πήγαν αντίθετα στο άγραφο νόμο της αυτοκίνησης που λέει ότι, για να πάρεις σε απόδοση, θα πληρώσεις σε κατανάλωση – και βγήκαν κερδισμένοι.

Η απόσταση ακινητοποίησης στο βρεγμένο έχει μειωθεί κατά 8%, ενώ η αντίσταση κύλισης είναι κατά 18% χαμηλότερη

Η απόσταση ακινητοποίησης στο βρεγμένο έχει μειωθεί κατά 8%, ενώ η αντίσταση κύλισης είναι κατά 18% χαμηλότερη


Επόμενο λοιπόν είναι το λάστιχο να έχει πάρει πολύ καλές κριτικές για το φρενάρισμά του παγκοσμίως – πρόσφατα ο ανεξάρτητος, διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός πιστοποίησης, TÜV SÜD, το κατέταξε ως καλύτερο θερινό ελαστικό μεταξύ πέντε ανταγωνιστών, ενώ σε δοκιμή μεταξύ 15 ελαστικών υψηλών επιδόσεων της μεγαλύτερης ένωσης αυτοκινήτου της Ευρώπης, ADAC, το Goodyear Efficientgrip Performance 2 κατέγραψε πρόβλεψη φθοράς στα 55.300 χιλιόμετρα. Από μόνο του αυτό μπορεί να μην σας λέει τίποτα, αλλά αν αναφέρουμε ότι τα ελαστικά τριών ανταγωνιστικών μαρκών της Goodyear έφτασαν με το ζόρι το 50% του αριθμού αυτού, ή ότι κάποιο ανταγωνιστικό ελαστικό έφτασε τα μόλις 24.800 χιλιόμετρα, κάτι θα πρέπει να σας πει. Το αποτέλεσμα της δοκιμής μας συνηγορεί στις καλές μαρτυρίες που έρχονται από παντού.

Μια ματιά στα νούμερα που αφορούν την απόσταση της ακινητοποίησης από τα 80 χλμ./ώρα επιβεβαιώνουν το αληθές. Τα 25,9 μέτρα που απαιτούνται, είναι ικανοποιητικός αριθμός και ακόμα περισσότερο τα 26,5 μέτρα που χρειάζονται για την ίδια μέτρηση στο βρεγμένο. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι όμως ότι αυτά τα νούμερα εξακολουθούν να εμφανίζονται με μικρές αποκλίσεις στις οθόνες των οργάνων μας ακόμα και στο τέλος της δοκιμής μας, έξι μήνες μετά. Αυτή η σταθερότητα στη συμπεριφορά του ελαστικού κατά το πέρασμα του χρόνου είναι μια σημαντική ιδιότητα που δεν πρέπει να παραβλέπετε, ιδιαίτερα αν είστε κάποιος που φοράει ένα σετ ελαστικών και το εξαντλεί, αντί να το αλλάζει μετά από λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »