Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το κιτ του συστήματος θα πρέπει να ελέγχεται κάθε 5.000 χλμ

Φυσικό άεριο: Τι να προσέξω;

Διαβάστηκε από 7681 αναγνώστες - 8/3/2017

Τι να προσέξεις αν το αυτοκίνητό σου είναι χαμηλού κυβισμού; Πώς μπορεί να επηρεαστεί η εγγύηση του αυτοκινήτου και τι να ζητάς πάντα πριν και μετά την μετατροπή; Τι να προσέξεις στην συντήρηση;

  • Οχήματα κυβισμού 1.000-1.200 κ.εκ., με καύσιμο CNG-που ως γνωστόν είναι βραδύκαυστο- χάνουν μέρος της ισχύος τους και αυτό είναι εμφανές όταν πιεστούν. Οπότε αν κάνουμε η καθημερινότητα του αυτοκινήτου περιλαμβάνει συχνή καταπόνηση είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη.
  • Η τοποθέτηση οποιουδήποτε κιτ CNG (Φυσικού Αερίου) να μην επηρεάζει δυσμενώς τυχόν εγγυήσεις του αυτοκινήτου μας.
  • Να ζητώ πάντα έγγραφη εγγύηση για το κιτ μετατροπής για το χρόνο και τι αυτή περιλαμβάνει και φυσικά πιστοποιήσεις για την καταλληλότητα και την προέλευση των εξαρτημάτων.
Τι να προσέξεις στην συντήρηση
Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να παράγουν εξ εργοστασίου μοντέλα με δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου, όμως πιο διαδεδομένη είναι προς το παρόν η εγκατάσταση συσκευής φυσικού αερίου κίνησης, γεγονός που διαφοροποιεί αρκετά και το service αυτών των αυτοκινήτων.
Το CNG άλλωστε δουλεύει σε 200-240 bar πίεσης, κάτι που απαιτεί υψηλών προδιαγραφών και πιστοποιήσεων υλικά για την εγκατάσταση, όπως το kit (συσκευή), η Δεξαμενή, οι Βαλβίδες κτλ., τα οποία και χρειάζονται και την απαραίτητη συντήρηση.
Γενικότερα, η συντήρηση της συσκευής γίνεται κάθε 20.000 χλμ ή 12 μήνες από το προηγούμενο service και περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών συντήρησης αναλόγως το service που γίνεται, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένα tips για τη συντήρηση αυτή.
  • Φθαρτά μέρη όπως τα φίλτρα αέρως, τείνουν να φθείρονται πιο γρήγορα στα αυτοκίνητα που κάνουν χρήση CNG και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζονται σχολαστικά κάθε 5.000 χιλιόμετρα και να αντικαθίστανται με καινούργια κάθε 10.000 χλμ.
  • Το κιτ του συστήματος CNG θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά και συγκεκριμένα, μετά από κάθε 5.000 χλμ. Ωστόσο, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι κάθε διάγνωση ή ρύθμισή του σε εξειδικευμένο συνεργείο από έναν εκπαιδευμένο ειδικό και όχι από οποιαδήποτε τεχνικό.
  • Για να διατηρηθεί η καλή απόδοση του συστήματος θα πρέπει να γίνεται αλλαγή λαδιού, κάθε 10.000 χλμ ή και λιγότερο.
  • Ένας προσεκτικός έλεγχος των μερών του συστήματος, όπως των σωληνώσεων, του κυλίνδρου τοποθέτησης και των εξαρτημάτων, για χαλάρωση, διαρροές ή ζημιές, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή μεγαλύτερης φθοράς.
  • Ο έλεγχος της δεξαμενής CNG για πιθανές διαρροές, ρωγμές και άλλες ζημιές, κάθε 5 χρόνια, συνιστάται από τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις