Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η μπαταρία του αυτοκινήτου μπορεί να ξεφορτίσει εξαιτίας διάφορων παραγόντων όπως η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, μηχανικά προβλήματα αλλά και από δικά σου λάθη.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου μπορεί να ξεφορτίσει εξαιτίας διάφορων παραγόντων όπως η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, μηχανικά προβλήματα αλλά και από δικά σου λάθη.

Γιατί ξεφορτίζει η μπαταρία του αυτοκινήτου;

Διαβάστηκε από 5503 αναγνώστες - 10/10/2022

Η μπαταρία είναι η «καρδιά» του αυτοκινήτου σου φροντίζοντας για την εκκίνησή του και παρέχοντας ενέργεια σε όλα τα ηλεκτρονικά μέρη του. Η συνεχόμενη χρήση της όμως, αλλά και η δική σου αμέλεια σίγουρα θα την «ξεζουμίσουν». Δες ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι, εξαιτίας των οποίων θα πρέπει να την αλλάξεις σύντομα.

Ξεχνάς τα φώτα ανοιχτά
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να ξεχάσεις τα φώτα του αυτοκινήτου ανοιχτά όταν αυτό δεν λειτουργεί. Με το που σβήσεις τον κινητήρα, η μόνη πηγή ενέργειας την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προβολείς είναι η μπαταρία. Αν τους ξεχάσεις αναμμένους  για πολύ  ώρα, θα την αδειάσουν.  

Οι ακροδέκτες έχουν χαλαρώσει ή είναι διαβρωμένοι
Με την πάροδο του χρόνο οι ακροδέκτες της μπαταρίας (είτε πρόκειται για τον θετικό, είτε για το αρνητικό) θα χαλαρώσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταδώσει την ισχύ που χρειάζεται και το αυτοκίνητό σου να ζορίζεται κατά την εκκίνηση. Φρόντισε λοιπόν να τους καθαρίζεις τακτικά και να τους ελέγχεις.

Οι μεγάλες αλλαγές της θερμοκρασίας
«Το καλοκαίρι χαλάει την μπαταρία και ο χειμώνας την σκοτώνει». Αυτή την φράση χρησιμοποιούν πολλοί ειδικοί για να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο οι υψηλές και οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και η γρήγορη εναλλαγή τους, μπορούν να αποδυναμώσουν την απόδοση της μπαταρίας ακόμα και να την βγάλουν νοκ-άουτ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Δεν την φορτίζει το δυναμό
Η μπαταρία φροντίζει για την εκκίνηση του αυτοκίνητου σου, αλλά βασίζεται στο δυναμό για να μείνει φορτισμένη. Αν το δεύτερο δεν λειτουργεί σωστά, τότε η πρώτη θα χάσει την ισχύ της σύντομα.

Αφήνεις το αυτοκίνητο ακίνητο για πολύ καιρό
 Όσο χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου, τόσο χρόνο δίνεις στο δυναμό για να την φορτίσει. Αν το αφήνεις ακίνητο για πολλές μέρες, αυτή θα ξεφορτίσει.

Έχει φάει τα «ψωμιά» της
Η μπαταρία έχει μέση διάρκεια ζωής από 3 έως 5 χρόνια. Αν η ηλικία της δικής σου είναι κάπου εκεί, ετοιμάσου να αγοράσεις καινούρια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις