Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γιατί το καλοριφέρ του αυτοκινήτου μου δεν βγάζει ζεστό αέρα?

Γιατί το καλοριφέρ του αυτοκινήτου μου δεν βγάζει ζεστό αέρα?

Διαβάστηκε από 25551 αναγνώστες - 10/2/2022

Τι χειρότερο από το να μπεις ένα παγωμένο πρωί στο αυτοκίνητο σου και το καλοριφέρ να αρνείται να βγάλει ζεστό αέρα? Δες ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι του προβλήματος και ποίες οι λύσεις για να μην ξαναπαγώσεις πότε!

ο σύστημα του καλοριφέρ είναι σχετικά απλό σε λειτουργία, αφού εκμεταλλεύεται τη θερμότητα του κινητήρα για να «στείλει» ζεστό αέρα στην καμπίνα με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Μπορεί να είναι εύληπτο σύστημα, αλλά και σε αυτό μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα με αποτέλεσμα μια παγωμένη καμπίνα. Ας δούμε τι μπορεί να φταίει!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κοίταξε πρώτα τη στάθμη του ψυκτικού υγρού. Αν είναι χαμηλή ίσως τη γλίτωσες φθηνά!

Το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξεις σε περίπτωση που το καλοριφέρ του αυτοκινήτου δεν βγάζει ζεστό αέρα είναι το ψυκτικό υγρό. Πάρκαρε το όχημα σου σε μια ίσια επιφάνεια και άφησε το να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια άνοιξε το δοχείο όπου μπαίνει το ψυκτικό υγρό και έλεγξε τη στάθμη του. Αν λείπει συμπλήρωσε μέχρι το επιτρεπόμενο όριο.

Η έλλειψη ζεστού αέρα πολλές φορές οφείλεται σε ελαττωματικό θερμοστάτη.

Γρήγορο μάθημα: Ο θερμοστάτης είναι μια βαλβίδα που ρυθμίζει τη ροή του ψυκτικού υγρού στον κινητήρα και στο ψυγείο. Αν λοιπόν κολλήσει ή χαλάσει εκτός ότι το καλοριφέρ του αυτοκινήτου δεν θα βγάζει ζεστό αέρα, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει σοβαρή ζημία στο μοτέρ. Ο τρόπος για να ελέγξετε αν είναι ελαττωματικός ο θερμοστάτης είναι ο εξής: Πιάσε τον κάτω εύκαμπτο σωλήνα του ψυγείο μόλις βάλεις μπροστά  το αυτοκίνητο κι ανέβει ελάχιστα η ένδειξη της θερμοκρασίας. Αν είναι ζεστός, ο θερμοστάτης μάλλον έχει πρόβλημα, αν όχι περίμενε μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του ψυχτικού μέσου στους 85 βαθμούς κελσίου. Αν συνεχίσει να είναι ακόμα κρύο (κανονικά θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστός), τότε ο θερμοστάτης θέλει αλλαγή.

Κλαπέτο καλοριφέρ και ανεμιστήρας πιθανοί ένοχοι για τη μη ζέστη στη καμπίνα

Αν έχει κολλήσει ο ανεμιστήρας τότε δεν υπάρχει τρόπο να σταλθεί ο ζεστός αέρας στην καμπίνα και θα πρέπει να τον αντικαταστήσεις. Επίσης μπορεί να μην δουλεύει η βαλβίδα ελέγχου καλοριφέρ ή το κλαπέτο καλοριφέρ που επιτρέπουν τη ροή του ζεστού αέρα στο εσωτερικό του αυτοκίνητο. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε