Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

1 χρόνος χωρίς τον Νίκι Λάουντα... [video]

20/5/2020

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή, ο 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Νίκι Λάουντα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού...

Ο Αυστριακός ο οποίος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας, είχε μάλιστα πραγματοποιήσει και μεταμόσχευση πνεύμονα, βρέθηκε σε νοσοκομείο της Ελβετίας για να προβεί σε αιμοκάθαρση, ωστόσο ο βεβαρημένος οργανισμός του δεν άντεξε, με αποτέλεσμα ο Λάουντα να χάσει τη «μάχη». 
 
Όπως είναι φυσικό ολόκληρος ο κόσμος της Formula 1, του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και όχι μόνο, σοκαρίστηκε από τον χαμό του, και τίποτα δεν έχει αλλάξει, ακόμα και ένα χρόνο μετά. Ο Niki κατέκτησε  3 πρωταθλήματα στην Formula 1, δύο με τη Ferrari το 1975 και το 1977, καθώς και άλλο ένα με τη McLaren το 1984. Σε όλα αυτά τα χρόνια η κόντρα του με τον Τζέιμς Χαντ έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όλων, ενώ πριν από λίγα χρόνια έγινε και ταινία με τον τίτλο «Rush». Τέλος κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το ατύχημα που έλαβε χώρα στη πίστα του Nürburgring, όταν το μονοθέσιο του Λάουντα έπιασε φωτιά και παρόλο τα πολλαπλά εγκαύματα κατάφερε να επιβιώσει και να επιστρέψει στους αγώνες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις