Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Dodge στην ανάβαση του Pikes Peak

28/6/2019

Η Dogde μας εμφανίζει το Charger SRT Hellcat Widebody. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι το αποκλειστικό πρωτότυπό της Charger SRT Hellcat Widebody Concept θα ριχτεί στη μάχη της πασίγνωστης πίστας του Pikes Peak.

Το ένα και μοναδικό αποκλειστικό μοντέλο της Dogde, θα συμμετάσχει στην κατηγορία Exhibition και πίσω από το τιμόνι του θα καθίσει ο Randy Pobst.
 
Σύμφωνα με όσα είπε η Dodge το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα πάρει ισχύ από έναν ειδικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα V8 6,2 λίτρων. Ταυτόχρονα η μάρκα το εξόπλισε με ένα αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης, αμορτισέρ Bilstein, ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ανάρτησης, ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά Toyo Proxes RR. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε ένα roll cage προδιαγραφών της FIA, αγωνιστικό κάθισμα, και ένα προστατευτικό της δεξαμενής καυσίμου.
 


Εκτός από τις αλλαγές, υπάρχουν και τα κοινά στοιχεία με την απλή έκδοση Charger SRT Hellcat Widebody. Οι εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες (μπροστά και πίσω αντίστοιχα) παραμένουν ως έχουν και στο μοντέλο παραγωγής, ενώ κοινό είναι και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Η ισχύς του Charger SRT Hellcat Widebody για το Pikes Peak δεν έγινε γνωστή ωστόσο στο στάνταρ μοντέλο ανέρχεται στους 717 ίππους και στα 881 Nm ροπής, που του επιτρέπει να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτά με τελική ταχύτητα τα 315 χλμ./ώρα.
 
Να θυμίσουμε πως ο αγώνας στο Pikes Peak ξεκινά την Κυριακή 30 Ιουνίου και η διαδρομή περιλαμβάνει 156 στροφές οδηγικής απόλαυσης. Συντονιστείτε!   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις