Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο Ισπανός νίκησε σε μόλις δύο σκέλη του φετινού ράλι Dakar.

Νικητής ο Sainz

22/1/2018

O «θρύλος» των WRC απέδειξε την αξία του και στο φετινό ράλι Dakar, κρατώντας σταθερό και γρήγορο ρυθμό στην πλειοψηφία των ειδικών διαδρομών.

O δύο φορές πρωταθλητής του WRC, Carlos Sainz μπορεί να μην κατάφερε να τερματίσει σε καμιά από τις προηγούμενες τρεις προσπάθειες του στο ράλι Dakar, η τέταρτη ωστόσο αποδείχθηκε γούρικη.

Ο Ισπανός νίκησε σε μόλις δύο σκέλη του φετινού ράλι Dakar, ωστόσο κατάφερε χάρη στον γρήγορο και σταθερό ρυθμό που ακολούθησε κατά τη διάρκεια του ράλι να κρατηθεί στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους του μαραθωνίου. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Stephane Peterhansel αφενός τον έφεραν τέταρτο στην γενική κατάταξη, αφετέρου έδωσε την δυνατότητα στον Al-Attiyah και τον Giniel de Villiers με Τοyota να ανέβουν στο podium των νικητών δίπλα στον Carlos Sainz.

O Sainz δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ράλι για μένα. Ήταν μάλλον το πιο δύσκολο Dakar που έχω συμμετάσχει. Είναι πολύ ικανοποιητικό για τον Lucas και για μένα που νικήσαμε και το ίδιο σημαίνει για τα όλη την ομάδα της Peugeot που έκανε φανταστική δουλειά».

Οι οδηγοί της γαλλικής μάρκας κατάφεραν να νικήσουν στις 25 από τις 48 συνολικές ειδικές διαδρομές. Αυτό όμως δεν φαίνεται αρκετό για να αλλάξει η απόφαση της Peugeot να μην συμμετάσχει στο επόμενο Dakar μετά από τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Pos. Driver / Co-driver Car Time/Gap
1 Carlos Sainz Lucas Cruz Peugeot 49h16m18s
2 Nasser Al-Attiyah Mathieu Baumel Toyota +43m40s
3 Giniel de Villiers Dirk von Zitzewitz Toyota +1h16m41s
4 Stephane Peterhansel Jean-Paul Cottret Peugeot +1h25m29s
5 Jakub Przygonski Tom Colsoul Mini +2h45m24s
6 Khalid Al Qassimi Xavier Panseri Peugeot +4h20m58s
7 Martin Prokop Jan Tomanek Ford +7h20m49s
8 Peter van Merksteijn Maciej Marton Toyota +7h41m28s
9 Sebastian Halpern Edu Pulenta Toyota +9h08m10s
10 Lucio Alvarez Robert Howie Toyota +9h18m46s 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις