Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ντεμπούτο για το μονοθέσιο της Williams

Παρουσιάστηκε το μονοθέσιο της Williams

16/2/2018

Μετά την Haas η οποία αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο, η Williams έγινε η δεύτερη ομάδα που παρουσιάζει το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018.

Το FW41, το οποίο θα τροφοδοτείται από κινητήρα της Mercedes, έχει διαφορές από τον προκάτοχό του καθώς η Williams θέλησε φέτος να αλλάξει την αεροδυναμική φιλοσοφία του μονοθεσίου της, με πρωτεργάτες τον πρώτο μηχανικό της ομάδας  Paddy Lowe και τον επικεφαλής της αεροδυναμικής Dirk de Beer.
 
«Το αυτοκίνητο έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά, τα περισσότερα από τα οποία δεν φαίνονται, ωστόσο η ομάδα έχει ακολουθήσει μια διαφορετική φιλοσοφία σε ότι αφορά την αεροδυναμική που μας επέτρεψε να έχουμε σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα» δήλωσε αρχικά ο Lowe και συνέχισε.

«Η φιλοσοφία μας είναι πως η αεροδυναμική, η δομή και το βάρος είναι τα τρία βασικά συστατικά που πρέπει να γίνουν ένα, κατά το σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου της Formula 1, ενώ παράλληλα με μια σειρά ριζικών αλλαγών που κάναμε στο μονοθέσιο και σε συνεργασία με την εξέλιξη του κινητήρα της Mercedes, μας οδήγησαν στο FW41 που αποκαλύπτεται σήμερα».
 
Το FW41 το οποίο θα οδηγηθεί από τους Lance Stroll και Sergey Sirotkin είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς μηνών κάτι το οποίο τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Claire Williams που πρόσθεσε: «Για πολλούς μήνες, η ομάδα έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια στο FW41 και είμαι ανυπόμονος να δω τον Lance και τον Sergey να αγωνίζονται στην πίστα».
 
Τέλος να θυμίσουμε πως στο περσινό πρωτάθλημα η Williams κατέκτησε την 5η θέση τους κατασκευαστές μαζεύοντας 83 βαθμούς.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις