Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW 430i vs Kia Stinger 2.0 vs Audi A5 2.0 TFSI

Διαβάστηκε από 26780 αναγνώστες - 2/5/2019

Σε ρυθμούς Champions League πλέον η Kia, κονταροχτυπιέται στα ίσα με τους αιώνιους αντίπαλους BMW και Audi. Ποιος είναι ο Πρωταθλητής της κατηγορίας? Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε..

BMW vs Audi. Αυτή η κόντρα κρατάει χρόνια και κάθε νέο μοντέλο της μίας έρχεται πάντα σε αντιπαράθεση με το αντίστοιχο της άλλης. Ως εδώ όλα καλά. Η Κia όμως τι δουλειά έχει μεταξύ των κορυφαίων γερμανικών προτάσεων? Μπορεί το Stinger να σταθεί δίπλα στις κορυφαίες γερμανικές λιμουζίνες? 

Το Κia Stinger είναι ένας παίχτης που μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι σε αντιπάλους όπως η Audi και η BMW, και να γίνει η εναλλακτική αγορά για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν.
Μπορεί όμως να κερδίσει τους δύο παλιούς βετεράνους?
Το Kia Stinger των 370 ίππων τα πήγε πολύ καλά απέναντι στο αντίστοιχο Arteon ενώ σε άλλο συγκριτικό μας, κατάφερε να κερδίσει και την Jaguar XE.
Τετρακύλινδρα με 250 ίππους
Εδώ φέρνουμε αντιμέτωπες τις εκδόσεις με τους 250 ίππους. Πιο συγκεκριμένα το Kia Stinger αποδίδει 255 ίππους, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και είναι πισωκίνητο, όπως και η BMW 430i Gran Coupe που διαθέτει επίσης τετρακύλινδρο κινητήρα αλλά αποδίδει 3 ίππους λιγότερους. Λίγο πιο διαφορετικά κινείτε το Audi A5 Sportback των 252 ίππων, καθώς είναι το μοναδικό τετρακίνητο της παρέας.
Πριν ξεκινήσουμε το συγκριτικό θα πρέπει αν επισημάνουμε κάτι. Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα μοντέλα τους ως coupe λιμουζίνες. Εμείς θα τα χαρακτηρίζαμε ως πρακτικά hatchback μιας και το μεγάλο άνοιγμα της 5ης πόρτας δίνει στα αυτοκίνητα του συγκριτικού περισσότερους πόντους πρακτικότητας σε σχέση με τα sedan που έχουν τον πρώτο λόγο στην κατηγορία.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις