Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βάζουμε το υβριδικό Hyundai Kona «κόντρα» στο ηλεκτρικό
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βάζουμε το υβριδικό Hyundai Kona «κόντρα» στο ηλεκτρικό

Διαβάστηκε από 9043 αναγνώστες - 16/5/2022

Με τιμή από 26.588 ευρώ, το Hyundai Kona Electric αποτελεί μία ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, μιας και έχει διαφορά τιμής 1.350 ευρώ από το υβριδικό Kona. Συγκρίνουμε τα δύο μοντέλα στα σημεία, και αναλύουμε το κόστος καυσίμων σε διάρκεια ενός έτους.

Υβριδικό ή ηλεκτρικό Hyundai Kona;

Το Hyundai Kona είναι ένα μικρό SUV που διατίθεται τόσο με απλούς βενζινοκινητήρες, όσο και με full hybrid σύνολο, αλλά και ως ηλεκτροκίνητο. Η τιμή του τελευταίου, χάρη στην επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», έρχεται πολύ κοντά σε αυτή του υβριδικού Kona, κάνοντας το δίλημμα μεγάλο: Αναλύουμε τα δύο μοντέλα, βλέπουμε το κόστος ανεφοδιασμού στο καθένα, και βρίσκουμε ποιο συμφέρει περισσότερο για αγορά, σε μια εποχή όπου η τιμή της βενζίνης αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος «χτυπάει κόκκινα».

Το ηλεκτρικό Hyundai Kona είναι 1.350 ευρώ ακριβότερο από το υβριδικό

Το υβριδικό Hyundai Kona κοστίζει 25.240 ευρώ, στην εισαγωγική έκδοση Premium. Το μηχανικό σύνολο έχει συνολική ισχύ 141 ίππους, και αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 105 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 43,5 ίππων. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6 σχέσεων, αυτόματο διπλού συμπλέκτη.
Στον βασικό εξοπλισμό της Premium έκδοσης βρίσκουμε σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής του οδηγού, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας με προειδοποίηση ακούσιας εκτροπής, προειδοποίηση εκκίνησης του προπορευόμενου οχήματος, αυτόματο φρενάρισμα σε χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες με αναγνώριση πεζών, cruise control, έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα infotainment με ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay και εικόνα από κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αυτόματο σύστημα κλιματισμού και επιλογή διαφορετικών προφίλ οδήγησης.

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή
Hyundai Kona Hybrid 141 PS Premium 25.240 ευρώ
Hyundai Kona Electric 136 PS Premium 26.588 ευρώ*
*με κρατική επιδότηση

 Το ηλεκτρικό Hyundai Kona είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με μπαταρία 39kWh και κινητήρα 136 ίππων, και με μεγαλύτερη μπαταρία 64kWh και μοτέρ 204 ίππων. Η πρώτη, στη βασικό πακέτο εξοπλισμού Premium κοστίζει 38.590 ευρώ, τιμή η οποία μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και την εργοστασιακή έκπτωση διαμορφώνεται στα 26.588 ευρώ.
Στον standard εξοπλισμό της Premium έκδοσης του ηλεκτροκίνητου Kona βρίσκουμε τις ίδιες παροχές με το υβριδικό, με επιπλέον ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, έγχρωμο full ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και εμπρόσθιο παρμπρίζ με ηχομονωτική επίστρωση.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε