Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Kia Rio 1,0T 7DCT GL Line: Φρέσκο και διακριτικό

Διαβάστηκε από 15291 αναγνώστες - 9/7/2021

Το Kia Rio μπορεί να αποκτηθεί με τον κορυφαίο κινητήρα από την μεσαία εξοπλιστική έκδοση την GL Optimum ADAS, που κοστίζει 18.990 ευρώ. Αν δεν θέλετε να είστε πολύ διακριτικοί, η GT-Line των 20.090 ευρώ είναι για εσάς.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Εμφάνιση: Νεανική και φρέσκια
Το Kia Rio έχει νεανική εμφάνιση. Σε αυτό συμβάλλει η νέα, μακρόστενη εμπρόσθια μάσκα με το ιδιαίτερο σχήμα, που της έχει χαρίσει την ονομασία «Tiger Nose», ελληνιστί «η μύτη της τίγρης». Οπτική συνέχεια αυτής αποτελούν τα φωτιστικά σώματα, που προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό. Η έκδοση GL Line είναι πιο διακριτική από την GT Line, για όσους θέλουν τον κορυφαίο κινητήρα του μοντέλου χωρίς κραυγαλέα εμφάνιση.

Εσωτερικό: Ταμπλό με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα
Περνώντας στην καμπίνα του νέου Kia Rio, παρατηρούμε το μοντέρνο ταμπλό με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και καλό φινίρισμα. Η οθόνη του infotainment έχει διάσταση 8 ίντσες σε όλες τις εκδόσεις, ενώ αυτή στον πίνακα οργάνων είναι 3,5 ιντσών για τη βασική έκδοση και 4,2 για τη μεσαία και την κορυφαία.

Χώροι: 325 διαθέσιμα λίτρα για τις αποσκευές
Στον τομέα της ευρυχωρίας, στο εσωτερικό του Kia Rio μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα 4 ενήλικες επιβάτες, ενώ παράλληλα ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 325 λίτρα, αριθμός πολύ ικανοποιητικός για τα δεδομένα της κατηγορίας.


Ο ήπια υβριδικός κινητήρας 1000 κυβικών του Kia Rio αποδίδει 120 ίππους

Ο ήπια υβριδικός κινητήρας 1000 κυβικών του Kia Rio αποδίδει 120 ίππους

Κινητήρας και επιδόσεις: Ο χιλιάρης κινητήρας αποδίδει 120 ίππους
Η γρήγορη έκδοση του Kia Rio διαθέτει έναν τρικύλινδρο χιλιάρη κινητήρα με mild hybrid σύστημα 48V. Η ιπποδύναμη είναι 120 άλογα και η ροπή 200Nm, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο χρόνος 10,1 δευτερολέπτων για το 0-100 χλμ/ώρα, με την τελική ταχύτητα να είναι 190 χλμ/ώρα και η μέση κατανάλωση 7,5 λίτρα/100 χλμ.

Στο δρόμο: Sport οδηγικός χαρακτήρας
Ο κινητήρας, η ανάρτηση και το πλαίσιο του Kia Rio συνεργάζονται πολύ καλά, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά και ουδέτερη συμπεριφορά στο όριο. Η ανάρτηση είναι μεν σφικτή, αλλά προσφέρει καλή ποιότητα κύλισης. Το κιβώτιο συνεργάζεται αρμονικά με τον κινητήρα στην πόλη, ενώ στη Sport ρύθμιση, αφήνει το μοτέρ να πλησιάσει τα «κόκκινα» πριν αλλάξει ταχύτητα.

Κλείνοντας, το κορεάτικο μικρό διαθέτει sport χαρακτήρα, τον οποίο μπορεί να «κρύψει» εμφανισιακά στην GL Line έκδοση. Τόσο η ποιότητα κατασκευής, όσο ο εξοπλισμός, η ευρυχωρία και ο τεχνολογικά ανανεωμένος κινητήρας κάνουν το μοντέλο άκρως ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »