Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Kamiq G-TEC: Ικανό στα δύσκολα και οικονομικό στα εύκολα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Kamiq G-TEC: Ικανό στα δύσκολα και οικονομικό στα εύκολα

Διαβάστηκε από 189832 αναγνώστες - 8/11/2021

Το Skoda Kamiq G-TEC ξεχωρίζει στην κατηγορία για την premium αισθητική του, την οικονομία, τους μεγάλους χώρους, αλλά και τις ικανότητές του στον δρόμο. Αυτή την φορά όμως, έπρεπε να αποδείξει και τις δυνατότητες του στο χώμα. Κατάφερε να αναδείξει τα προσόντα του και στα σκληρά χωμάτινα μονοπάτια της Αθήνας;

Κοινοποίησέ το »


H G-TEC έκδοση του Skoda Kamiq αποτελεί ουσιαστικά, μια έκδοση διπλού καυσίμου, η οποία έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει φυσικό αέριο CNG και βενζίνη όταν αυτό τελειώσει. Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης του αυτοκινήτου είναι 20.650 ευρώ.


Καίει μόνο 3,4 ευρώ ανά 100 χλμ. το Skoda Kamiq G-TEC

Ο 1.000άρης TSI κινητήρας του Kamiq προσφέρει καλές επιδόσεις και απόκριση και στην έκδοση G-Tec, χωρίς να διαφέρει σε λειτουργικά χαρακτηριστικά από τις άλλες «συμβατικές» του εκδόσεις. Ο εξαιρετικά οικονομικός χαρακτήρας του, απέδειξε τις ικανότητες του και στην «Hard Rock» δοκιμασία μας αφού με μέση τιμή κατανάλωσης στα 4,1 kg CNG/100 χλμ. ή 3,4 ευρώ/100 χλμ. αποδείχθηκε το πιο οικονομικό μοντέλο στο συγκριτικό μας.


Ανετοι χώροι στο εσωτερικό του Kamiq ακόμα και για ψηλούς επιβάτες

Στο Skoda Kamiq, οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό πλάτος στη διάθεσή τους (137 εκατοστά), καθώς και αρκετό «αέρα» για τα κεφάλια τους. Παράλληλα, το μικρό SUV της Τσέχικης βιομηχανίας διακρίνεται για την ευρυχωρία της καμπίνας, στην οποία θα βρεις και 26 λίτρα αποθηκευτικών χώρων για μικροαντικείμενα. Πολύ ποιοτικά τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του Skoda Kamiq, και με εξαιρετική συναρμογή. Οφείλουμε πάντως να τονίσουμε, πως λόγω της δεξαμενής φυσικού αερίου, ο ωφέλιμος όγκος των αποσκευών είναι περιορισμένος, με τα συνολικά διαθέσιμα λίτρα, να αγγίζουν τα 278.


Ακούραστο και άνετο στις off road διαδρομές το Skoda Kamiq G-TEC

Το Skoda Kamiq μας εντυπωσίασε με τις αρετές του στο «σκληρό» test των χωμάτινων διαδρομών. Αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευχάριστο, σε ένα πολύ απαιτητικό οδηγικά σκέλος. Η ορεινή χωμάτινη διαδρομή που επιλέξαμε, είχε αρκετές ανωμαλίες και συνεχείς στροφές, αλλά το Kamiq G-TEC κινήθηκε απροβλημάτιστα, διατηρώντας εξαιρετικά επίπεδα άνεσης με την μαλακή ανάρτησή του αλλά και καλή οδηγική αίσθηση. Σε αυτό συνέβαλλε και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που αγγίζει τα 18,8 εκατοστά. Η μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης επέτρεπε στους τροχούς να έχουν σχεδόν πάντα επαφή με το έδαφος, βελτιώνοντας περεταίρω τις εκτός δρόμου ικανότητες του SUV.



Ανετο και ήσυχο στον δρόμο τo Skoda Kamiq

Το Skoda Kamiq G-TEC έχει αυξημένο βάρος λόγω των δεξαμενών φυσικού αερίου. Αυτό βέβαια, δεν έδειχνε σε κανένα σημείο να επηρεάζει την συμπεριφορά του στον δρόμο, αφού καταφέρνει να το κρύβει εντέχνως. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι μαλακή, και το αυτοκίνητο προσφέρει άνεση, υψηλή ποιότητα κύλισης αλλά και ασφάλεια, υπό όλες τις συνθήκες. Πολύ εντυπωσιακή είναι και η μόνωση του Kamiq, αφού καταφέρνει να αποκλείει όλα τα επίπεδα θορύβου και να σου προσφέρει εμπειρία οδήγησης, premium επιπέδου.