Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Opel Crossland:  Ευχάριστο ακόμα και πάνω σε κοτρόνες
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Crossland: Ευχάριστο ακόμα και πάνω σε κοτρόνες

Διαβάστηκε από 189554 αναγνώστες - 8/11/2021

Προσανατολισμένο στην άνεση και στην ευρυχωρία, το Opel Crossland καταφέρνει να ανταπεξέλθει άψογα στα σκαμπανεβάσματα των off-road διαδρομών, με τον οδηγό του να παραμένει ατσαλάκωτος.

Κοινοποίησέ το »


Η γερμανική εταιρία ανανέωσε πρόσφατα το επιτυχημένο μικρό SUV, χωρίς όμως να επέμβει στα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, την άνεση, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα. Η ευκολία στην οδήγηση, το αυτόματο κιβώτιο, ο σβέλτος κινητήρας των 130 ίππων και η μαλακή ανάρτηση, το κάνουν ιδανικό σύμμαχο στην καθημερινή μετακίνηση και όχι μόνο.

 
Οι μαλακές αναρτήσεις του Crossland και το μεγάλο προφίλ ελαστικών απορροφούν έντεχνα τις κακοτεχνίες του εδάφους

 
Το βασικό ατού του Crossland, που είναι οι μαλακές του αναρτήσεις, δούλεψε υπέρ του και στο χώμα. Απορροφούσαν κάθε κραδασμό έντεχνα και στο τιμόνι πέρναγαν μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονταν ο οδηγός, για να ξέρει τι γινόταν στο έδαφος. Το μεγάλο προφίλ ελαστικών προστάτευε τις ζάντες και ταυτόχρονα απορροφούσε καλύτερα τους κραδασμούς, ενώ η έλλειψη θορύβων στο στιβαρό και με καλή συναρμογή εσωτερικό, ενίσχυε την αίσθηση της άνεσης.

Τα 16,9 εκατοστά ύψος από το έδαφος είναι αρκετά για να περάσει πάνω από κοτρώνες το Opel Crossland

Το Crossland έχει απόσταση από το έδαφος λίγο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας, κάτι που του επιτρέπει να περάσει πάνω από πέτρες και χαμηλά φυτά με ευκολία και χωρίς φόβο να βρει κάπου και να προκληθεί ζημιά.  Σε συνδυασμό με τον ισχυρό κινητήρα των 130 ίππων, το εξαίσιο αυτόματο κιβώτιο και το πολύ καλό ESP του, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα ακόμα κι όταν βρεθήκαμε μέσα σε μεγάλα νεροφαγώματα.


Ξεχωρίζει η δυναμική Opel Vision μάσκα του Opel Crossland

Το Opel Crossland ακολουθεί τη καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής εταιρίας, με τη μάσκα «Opel Vizor» να ξεχωρίζει στο αυτοκίνητο. Ο εμπρός πρόβολος είναι πιο δυναμικός, χάρη στην επιθετική μάσκα που ενώνει τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος τα ανασχεδιασμένα φώτα και το όνομα του μοντέλου που έχει γραφτεί με μεγάλα γράμματα στο κέντρο της πόρτας ολοκληρώνουν εμφατικά την εικόνα του SUV.


Το συρόμενο πίσω κάθισμα του Crossland  χαρίζει επιπλέον  110 λίτρα στο χώρο αποσκευών

Εκτός από την άνεση, ακόμα ένα πλεονέκτημα του Opel είναι η ευρυχωρία του εσωτερικού που μπορεί να χωρέσει 5 ενήλικες και η πρακτικότητα του, με τις αρκετές θήκες για μικροπράγματα. Εντυπωσιακή και η ευελιξία του εσωτερικού,  χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα, που μπορεί να μετακινηθεί κατά 15 εκατοστά μπροστά, αυξάνοντας έτσι την χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου από τα 410 λίτρα στα 520 λίτρα, διαμορφώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα πορτμπαγκάζ στη κατηγορία.

Το Opel Crossland με τον 1.200αρη κινητήρα των 130 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο  ξεκινάει από τα 21.800 ευρώ στην έκδοση Elegance.