Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Citroen C5 Aircross 1.2 130ps EAT8 : Ένα υπεράνετο SUV με μοναδικό χαρακτήρα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen C5 Aircross 1.2 130ps EAT8 : Ένα υπεράνετο SUV με μοναδικό χαρακτήρα

Διαβάστηκε από 203792 αναγνώστες - 29/11/2021

Το C5 Aircross είναι ένα κομψό SUV με μεγάλους χώρους, τεράστιο πορτ-μπαγκάζ και ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση των επιβατών. Με πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή.


Οι υδραυλικές αναρτήσεις του C5 κάνουν τις στροφές «παιχνιδάκι»

Οι υδραυλικές αναρτήσεις του C5 κάνουν τις στροφές «παιχνιδάκι»

Κοινοποίησέ το »


Το γαλλικό μικρομεσαίο SUV ξεχωρίζει για την κομψή και δυναμική του εμφάνιση, ενώ παράλληλα προσφέρει άνεση και χώρους στους επιβάτες, με το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του, που ανέρχεται στα 720 λίτρα. Το Citroen C5 Aircross στην βασική έκδοση Inspire με κινητήρα PureTech 1,2 λίτρα και 130 ίππους κοστίζει 29.400 ευρώ, ενώ η έκδοση Shine της δοκιμής μας κοστίζει 36.404 ευρώ.


Εξωτερικά: Κομψή και μυώδης σχεδίαση

Το Citroen C5 Aircross ξεχωρίζει για το κομψό του στυλ αλλά και την μυώδη σχεδίαση με σμιλεμένες γωνίες που χαρίζουν δυναμισμό και κύρος. Στον εμπρόσθιο πρόβολο κυριαρχεί η φαρδιά μάσκα, η οποία ενσωματώνει μια led γραμμή φωτιστικών σωμάτων στο πάνω μέρος. Τα πλευρικά προστατευτικά, οι μπάρες οροφής και τα πρόσθετα πλαστικά γύρω από τους μεγάλους θόλους μαζί με τις 19άρες ζάντες τονίζουν επιπλέον τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου, χωρίς να το κάνουν κραυγαλέο.
 

Εσωτερικό: Μοντέρνο,  άνετο, με χώρους για όλη την οικογένεια και τις βαλίτσες τους

Το εσωτερικό του C5 Aircross είναι ευρύχωρο, εντυπωσιακό και απόλυτα λειτουργικό. Το ταμπλό έχει οριζόντια διάταξη με κυρίαρχο στοιχείο το θερμικά σφραγισμένο πάνελ που διατρέχει όλο του το πλάτος. Στην πλευρά του οδηγού, ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μία ψηφιακή οθόνη 12.3 ιντσών, ενώ στη μεγάλη και φαρδιά κεντρική κονσόλα ξεπροβάλει μια οθόνη αφής 8 ιντσών. Τα φιλόξενα καθίσματα που είναι τοποθετημένα ψηλά, μαζί με τις επιλογές χρωμάτων και υλικών, δίνουν την αίσθηση του ελέγχου του δρόμου και συμβάλλουν στη δημιουργία του αισθήματος προστασίας και ποιότητας, που απολαμβάνουν όλοι οι επιβάτες. Το Citroen C5 Aircross θα ταξιδέψει άνετα με  5 επιβάτες, καθώς οι πίσω έχουν στη διάθεσή τους 141 εκατοστά για να καθίσουν, ενώ ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 720 έως 1.630 λίτρα.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: 130 ίπποι με «τράβηγμα» από χαμηλά

Το Citroen C5 Aircross διαθέτει από τη βασική έκδοση έναν κινητήρα 1200 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με αυτόματο 8άρι κιβώτιο όπως αυτό της δοκιμή μας. Το μοτέρ ανταποκρίνεται αρκετά καλά από χαμηλά με την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται στα 11 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 8,6 λίτρα/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Δημιουργήθηκε για να ταξιδεύει

Χάρη στις υδραυλικές αναρτήσεις του μοντέλου, το C5 Aircross μετατρέπει το δρόμο σε «μαγικό» χαλί. Αποσβένει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες, κάνοντάς το ιδανικό για ταξίδια. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος παράλληλα με τη μαλακή ανάρτηση έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, αλλά ταυτόχρονα κάνουν το αυτοκίνητο ικανό και εκτός δρόμου.