Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Karoq 1,5 TSI 150PS: Εμπνέει σιγουριά στο δρόμο
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Karoq 1,5 TSI 150PS: Εμπνέει σιγουριά στο δρόμο

Διαβάστηκε από 203358 αναγνώστες - 29/11/2021

Το Skoda Karoq είναι ένα SUV με καλή ποιότητα κατασκευής και ευρύχωρη, πρακτική καμπίνα. Στο Super Test δοκιμάσαμε την έκδοση με τους 150 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο, που μας εντυπωσίασε με το πάτημα στο δρόμο.


Το αυτοκίνητο είναι στιβαρό στο δρόμο και έχει ουδέτερη συμπεριφορά με υψηλά περιθώρια πρόσφυσης

Το αυτοκίνητο είναι στιβαρό στο δρόμο και έχει ουδέτερη συμπεριφορά με υψηλά περιθώρια πρόσφυσης

SKODA KOILAKOS

Κοινοποίησέ το »

 
Το Karoq είναι το μικρομεσαίο SUV της Skoda, και 1 από τα 9 μοντέλα που διαγωνίστηκαν στο Super Test μας. Η έκδοση Ambition με τον κινητήρα 150 ίππων και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο που είχαμε στα χέρια μας, κοστίζει 24.700 ευρώ.


Εμφάνιση: Αποπνέει σιγουριά στο δρόμο

Το Skoda Karoq διαθέτει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της τσέχικης εταιρείας, και εντυπωσιάζει ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η χαρακτηριστική γρίλια και εκατέρωθεν αυτής βρίσκονται τα φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας να βρίσκονται ακριβώς από κάτω τους. Στο πλάι, η γραμμή των παραθύρων που ακολουθεί ανοδική πορεία, σε συνδυασμό με την οροφή που χαμηλώνει στο τέλος του αμαξώματος, χαρίζουν μία δυναμική αισθητική στο αυτοκίνητο, η οποία ενισχύεται από τις ράγες στην οροφή. Το SUV έχει απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 17,2 εκατοστά.
 

Εσωτερικό: Στιβαρό, ποιοτικό και ευρύχωρο

Στην καμπίνα του Skoda Karoq έχει χρησιμοποιηθεί μαλακό πλαστικό, με στιβαρή συναρμογή, κάνοντας το εσωτερικό ιδιαίτερα ποιοτικό. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment, διάστασης 8 ιντσών, η οποία, σε αντίθεση με τη μόδα που θέλει τις οθόνες να δείχνουν πως «αιωρούνται», είναι εντέχνως ενσωματωμένη στο σχεδιασμό του εσωτερικού.
Το εσωτερικό του Skoda Karoq είναι ιδιαίτερα πρακτικό, αφού έχει πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα. Επιπλέον, η καμπίνα είναι αρκετά ευρύχωρη, ικανή να φιλοξενήσει 5 ενήλικες με άνεση, αφού το πλάτος του πίσω καθίσματος είναι 137,5 εκατοστά, με τον αέρα για τα πόδια των πίσω επιβατών να είναι 16 εκατοστά. Ο χώρος αποσκευών έχει ωφέλιμο όγκο 521 λίτρα, ενώ αν αυτό δεν σας αρκεί, στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα VarioFlex  που χαρίζει στο πορτ-μπαγκάζ ευμετάβλητη χωρητικότητα, μεταξύ 479-588 λίτρων.
 

Κινητήρας – επιδόσεις: 150 άλογα με κατανάλωση 8,1 λίτρα/100 χλμ.

Κάτω από το καπό του Skoda Karoq που δοκιμάσαμε υπάρχει ο TSI κινητήρας 1,5 λίτρου, με ισχύ 150 ίππους, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το ογκώδες SUV επιταχύνει ως τα 100 χλμ/ώρα από στάση μέσα σε 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο είναι 8,1 λίτρα/100χλμ.
 

Στο δρόμο: Γρήγορο και παράλληλα σταθερό

Τα φαρδιά μετατρόχια του Skoda Karoq κάνουν το αυτοκίνητο να έχει στιβαρό πάτημα στο δρόμο, με υψηλά περιθώρια πρόσφυσης. Η ανάρτηση χαρίζει άνετη κύλιση, ενώ παράλληλα οι κλίσεις στις στροφές είναι μικρές. Γενικά το Karoq έχει ουδέτερη συμπεριφορά και προοδευτικές αντιδράσεις  στο όριο, ενημερώνοντας τον οδηγό πριν χρειαστεί να επέμβει το ESP. Tο τιμόνι είναι ακριβές και ελαφρύ, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει ωραία αίσθηση και τα φρένα είναι αποτελεσματικά.
Κλείνοντας, η Skoda με το Karoq έχει δημιουργήσει ένα προσιτό, value for money μικρομεσαίο SUV, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, μπόλικους χώρους, καλές επιδόσεις και πολύ καλή ποιότητα κύλισης.