Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
VW Tiguan 1.5 TSI EVO DSG 150PS: Επιβλητική σχεδίαση με σπορτίφ χαρακτήρα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Tiguan 1.5 TSI EVO DSG 150PS: Επιβλητική σχεδίαση με σπορτίφ χαρακτήρα

Διαβάστηκε από 203907 αναγνώστες - 29/11/2021

Το VW Tiguan και συγκεκριμένα η έκδοση R-Line της δοκιμής μας συνδυάζει ιδανικά τον SUV χαρακτήρα με τον δυναμικό και elegant σχεδιασμό μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα.


Μυώδες, επιβλητικό με τρομερή ποιότητα κύλισης στο δρόμο

Μυώδες, επιβλητικό με τρομερή ποιότητα κύλισης στο δρόμο

Κοινοποίησέ το »

 
Επιβλητικό μυώδες έτοιμο να καταπιεί τους δρόμους το VW Tiguan, προσφέρει άνεση, ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά και απόλυτη ευστάθεια στις στροφές. Ο κινητήρας θα ανταποκριθεί κατάλληλα και δυναμικά και εντός και εκτός δρόμου. Η βασική έκδοση του Tiguan ξεκινά από 26.800 ευρώ ενώ η έκδοση R-Line που δοκιμάσαμε κοστίζει 30.592 ευρώ. 


Εξωτερικό: Επιβλητικό με σπορτίφ χαρακτήρα και φουσκωμένους προφυλακτήρες

 Tο Volkswagen Tiguan κερδίζει εύκολα τα βλέμματα του κάπως πιο συντηρητικού κοινού, που θα εκτιμήσει το συνδυασμό ενός ξεκάθαρου SUV με τις σπορ αναφορές από τις υπέροχες ζάντες και τους φουσκωμένους προφυλακτήρες. Η έκδοση R-line της δοκιμής μας χαρακτηρίζεται από σπορ προφυλακτήρα με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, με τους προβολής ομίχλης να ενσωματώνονται στις ακμές του και φυσικά τους επιπλέον εικονικούς αεραγωγούς να οδηγούν τον αέρα στο… πουθενά! Οι κυψέλες της μάσκας είναι πιο αραιές και η ένδειξη R line στο δεξί μέρος σίγουρα εντυπωσιάζει τον παρατηρητή, ειδικά εάν αυτός προσέξει  και τα φουσκωμένα φτερά που φιλοξενούν τους τεράστιους τροχούς, διαστάσεων 255/45R19 καθώς και τα διευρυμένα πλευρικά μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος. 


Εσωτερικό: ¶νετο και hi-tech εσωτερικό

Στο εσωτερικό του Tiguan βρίσκουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη αφής 8" ή 10,25"  αντίστοιχα, με το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με πλήκτρα αφής και paddles αλλαγής σχέσεων, στάνταρ τριζωνικό αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatronic, ambient φωτισμό και προαιρετικό ηχοσύστημα 480 Watt της Harman Kardon με 10 ηχεία. Η καμπίνα χωρά με άνεση πέντε ενήλικες επιβάτες με συρόμενα καθίσματα πίσω και χώρο αποσκευών από 520  έως 1.655 λίτρα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης το εμπλουτισμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης IQ. DRIVE της Volkswagen που περιλαμβάνει στάνταρ Multi-collision Brake, Front Assist με City Emergency Braking και προστασία πεζών, Lane Assist και πολλά άλλα, και προαιρετικά το Travel Assist που προσφέρει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο.
 

Kινητήρας: Επιταχύνει δυναμικά σε συνεργασία με το απόλυτο αυτόματο κιβώτιο DSG

Κάτω από το καπό του VW Tiguan υπάρχει ο Tsi Evo κινητήρας των 150 ίππων ο οποίος συνεργάζεται άψογα με ένα αυτόματο σασμάν DSG 7 σχέσεων. Το συγκεκριμένο μοτέρ προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις στο συγκεκριμένο μοντέλο επιταχύνοντας από 0-100χλμ/ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα, με την μέση κατανάλωση να κυμαίνεται στα 10,1 λτ/χλμ.
 

Στο δρόμο: Με χαμηλά επίπεδα θορύβου, σταθερό και απόλυτο στις στροφές

Η premium αίσθηση, που δίνει το Tiguan μόλις μπεις στην καμπίνα τονίζεται από τη στιγμή που οι τροχοί κυλίσουν. Με τα επίπεδα θορύβου να διατηρούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλά. Αν και ο κινητήρας δείχνει τραχύς στις υψηλές στροφές, η τονισμένη ηχομόνωση κάνει αυτό που πρέπει, τη στιγμή που οι αναρτήσεις «καταπίνουν» τις κακοτεχνίες  χωρίς να θορυβούν και χωρίς να δείχνουν τάσεις ενδοτικότητας. Ο κινητήρας επιταχύνει δυναμικά αν το ζητήσεις, χάρη στη δύναμη, την πλούσια ροπή και φυσικά το αποτελεσματικό κιβώτιο DSG με την καλή απόκριση και τις γρήγορες αλλαγές. Το ταξίδι είναι ευχάριστο και το αυτοκίνητο εμφανίζει ιδιαίτερη σταθερότητα, ακόμη και σε πιο «κλειστές» διαδρομές.  Αν και ελαφρύ, το τιμόνι είναι καλοζυγισμένο και ακριβές. Η πρόσφυση είναι εξαιρετική και όταν το παρακάνεις τα ηλεκτρονικά επεμβαίνουν διακριτικά και κυρίως αποτελεσματικά με το κερασάκι στην τούρτα να είναι τα αποτελεσματικότητα φρένα. Η ικανή απόσταση από το έδαφος, 191 χιλιοστά είναι ένα ατού πέρα από την άσφαλτο.