Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

DS3 Crossback στην 2η θέση, Citroen C3 Αircross στην 3η

Διαβάστηκε από 19460 αναγνώστες - 1/6/2021

Με δύο κινητήρες πετρελαίου έρχεται το premium DS3 Crossback και στην προκειμένη περίπτωση επιλέξαμε τον 1,5 της οικογένειας BlueHDi. Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 100 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, το DS3 Crossback πέτυχε κατανάλωση της τάξης των 5,9 λτ./100 χλμ. σε μεικτή χρήση, επίδοση που το κατατάσσει στη δεύτερη θέση. Ικανοποιητικό είναι και ως προς τις επιδόσεις, με την επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 11,5 δλ. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης ξεκινά από τα 26.700 ευρώ, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά, λόγω του περιορισμού των εκπομπών ρύπων στα μόλις 119 γρ./χλμ.

Citroen C3 Aircross: Κορυφαία άνεση και οικονομία
Διακρίνεται για τη δυναμική του σχεδίαση, αλλά και τους αποδοτικούς diesel κινητήρες. Το Citroen C3 Aircross προσφέρεται σε δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, με την βασική να αποδίδει 100 ίππους και 250 Nm ροπής από ένα τετρακύλινδρο. Στην περίπτωση που συνεργάζεται με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, η μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες διαμορφώνεται στα 6,2 λτ./100 χλμ., ενώ για την επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 12,3 δλ.



Πέρα από οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις, το Citroen C3 Aircross προσφέρεται και σε άκρως ανταγωνιστική τιμή, η οποία στην περίπτωση της diesel έκδοσης διαμορφώνεται στα 19.600 ευρώ. Ασφαλώς και σε αυτή την περίπτωση, ο diesel κινητήρας είναι ιδιαίτερα φιλικός προς το περιβάλλον, προσαρμόζεται στις αυστηρές εκπομπές ρύπων και χρησιμοποιεί εξελιγμένο φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων και τον καταλυτικό μετατροπέα SCR. Το αποτέλεσμα είναι ο κάτοχος να απαλλάσσεται από τα πρόσθετα έξοδα των τελών κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα μόλις 122 γρ./χλμ.

*Το DS3 Aircross παρουσίασε στη διάρκεια της δοκιμής ακριβώς την ίδια κατανάλωση με το Ford Puma, ωστόσο το κατατάσσουμε στη 2η θέση λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει