Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Τι αγοράζω: Μικρά SUV που καίνε σαν... supermini!

15/6/2021

«Τσακωμένα» με το βενζινάδικο! Συγκεντρώσαμε τις εκδόσεις βενζίνης των δημοφιλέστερων Β-SUV της αγοράς που δίνουν έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και σας τις παρουσιάζουμε. Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Στη σύγχρονη εποχή του downsizing, η χωρητικότητα των θερμικών κινητήρων έχει μειωθεί σημαντικά και η πλειονότητα των μικρών SUV προσφέρονται με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης που δίνουν έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση. Αυτή τη φορά συγκεντρώσαμε τα δημοφιλέστερα B-SUV που διακρίνονται για τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να μάθετε τι καίνε σε πραγματικές συνθήκες, αλλά και να τα γνωρίσετε καλύτερα!

Ford Puma mHEV 125 PS: Η «οδηγοκεντρική» επιλογή
Το Ford Puma, στην έκδοση με τον ήπια υβριδικό EcoBoost απέδειξε ότι είναι ιδιαίτερα οικονομικό πετυχαίνοντας μία μέση τιμή της τάξης των 6,5 λτ./100 χλμ. Το συγκεκριμένο μοντέλο τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,0 λτ., ο οποίος αποδίδει 125 ίππους. Το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο οδηγοκεντρικός του χαρακτήρας, ενώ σε στερείται των επιδόσεων, αφού για τα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 10,1 δλ. Όσον αφορά στην τιμή του, το κόστος απόκτησης ορίζεται στα 21.252 ευρώ, ενώ στη βασική του έκδοση απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας, αφού εκπέμπει 121 γρ./χλμ. CO2.



Renault Captur 90 PS: Με λιγότερα από 20.000 ευρώ
Βραβεύτηκε ως το αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2021 και όχι άδικα, αφού απέδειξε ότι αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές στην κατηγορία των B-SUV χωρίς η τιμή του να είναι απαγορευτική. Πλέον, το γαλλικό B-SUV προσφέρεται σε μία έκδοση με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας μόλις 999 κ.εκ. και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Αποδίδει 91 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ στη διάρκεια της δοκιμής διαπιστώσαμε ότι η μέση κατανάλωση αγγίζει επίσης τα 6,5 λτ./100 χλμ., καθιστώντας τη συγκεκριμένη έκδοση του Captur αρκετά οικονομική. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 19.130 ευρώ.



Opel Crossland 130 PS: Το πολυβραβευμένο μοτέρ
Το Opel Crossland είναι το πιο φρέσκο μοντέλο της παρέας και από τη γκάμα του ασφαλώς δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο τρικύλινδρος Puretech που έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει αποσπάσει βραβεία στο παρελθόν και η χωρητικότητά του αγγίζει τα 1.199 κ.εκ. Αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm ροπής, με αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 9,9 δλ. Το γεγονός ότι είναι το ισχυρότερο από τα μοντέλα που συγκεντρώσαμε, δε σημαίνει ότι στερείται οικονομίας, αφού και σε αυτή την περίπτωση η μέση κατανάλωση που καταγράψαμε ήταν τα 6,5 λτ./100 χλμ. Όσο για την τιμή του, το νέο Opel Crossland εξακολουθεί να κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ, αφού η χειροκίνητη έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 130 ίππων ξεκινά από τα 19.500 ευρώ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις