Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Renault Captur 1.0 TCe 90ps
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault Captur 1.0 TCe 90ps

Διαβάστηκε από 43021 αναγνώστες - 5/8/2021

Η πρώτη γενιά του Renault Captur ήταν από τους πρώτους εκπροσώπους της κατηγορίας και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει στη βασική έκδοση turbo κινητήρα 90 ίππων και κοστίζει 19.130 ευρώ.

Κοινοποίησέ το »


Εμφάνιση
Εξωτερικά, το γαλλικό crossover έχει τα γνώριμα και καλόγουστα στοιχεία που διακατέχουν τα μοντέρνα μοντέλα της Renault. Τα φωτιστικά σώματα αποτελούν μία οπτική συνέχεια της κεντρικής μάσκας, και στο τελείωμά τους φιλοξενούνται τα κάθετα φώτα ημέρας με ιδιαίτερο σχεδιασμό. Παράλληλα, οι μυώδεις επιφάνειες προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό στο αυτοκίνητο.

Εσωτερικό
Το εσωτερικό του Renault Captur είναι εργονομικό, με μαλακά πλαστικά και προσεγμένο φινίρισμα. Ένα από τα προτερήματα του μοντέλου είναι η πρακτικότητα, η οποία ενισχύεται από τις μεγάλες θήκες στις πόρτες, το κεντρικό υποβραχιόνιο που διαθέτει αποθηκευτικό χώρο, καθώς και ένα μεγάλο συρτάρι εμπρός από το συνοδηγό.

Χώροι
Στο εσωτερικό φιλοξενούνται με άνεση 4 ενήλικες και ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος στην καμπίνα αγγίζει τα 27 λίτρα. Το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο, μία λειτουργία που συμβάλλει στην αύξηση του χώρου αποσκευών από 377 σε 536 λίτρα. Εκτός αυτού, το πορτ-μπαγκάζ διαθέτει διπλό πάτωμα.

Κινητήρας και επιδόσεις
Περνώντας στα μηχανικά μέρη, το αυτοκίνητο διαθέτει τον turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους, συνεργάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων και έχει μέση κατανάλωση 6.5 λτ/100 χλμ. Όσον αφορά τις επιδόσεις από στάση, η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 12,9 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα είναι 173 χλμ/ώρα.

Στο δρόμο
Το Renault Captur ξεχωρίζει για την ήσυχη και ποιοτική κύλιση. Η ανάρτηση είναι ελαφρώς σφικτή και προσφέρει αυξημένη πρόσφυση, μετριάζοντας τις κλίσεις του αμαξώματος. Οι ανωμαλίες του δρόμου αποσβένονται απροβλημάτιστα, ενώ η απόσταση από το έδαφος παρέχει σιγουριά σε διαδρομές εκτός ασφάλτου. Το όχημα ακινητοποιείται από τα 100 χλμ/ώρα σε απόσταση 36,4 μέτρων.

Η 2ης γενιά του Captur έχει αρκετά προσόντα: Όμορφη σχεδίαση, εσωτερικό που ξεχωρίζει για την εργονομία, την πρακτικότητα και την πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, καθώς και ένα ευέλικτο πορτ-μπαγκάζ . Παράλληλα, το αυξημένο ύψος κάνει το αυτοκίνητο ικανό να κινείται σε διαδρομές εκτός ασφάλτου.