Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σχεδόν 5 μέτρα μήκος με διαφορετική σχεδίαση που κρύβει το ίδιο τεχνολογικό υπόβαθρο.

VW Arteon 2.0 TSI 4Motion vs Skoda Superb 2.0 TSI 4x4

Διαβάστηκε από 35405 αναγνώστες - 7/5/2019

Δυο διαφορετικά αδέρφια. Ίδιο υπόβαθρο με 280 ίππους, τετρακίνηση και premium χαρακτηριστικά, αλλά με εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην πολυτελή κατηγορία.

Ακούγεται περίεργο αλλά το VW Arteon και το Skoda Superb παρά την εντελώς διαφορετική τους σχεδίαση, μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και το ίδιο τεχνολογικό υπόβαθρο. Η δοκιμασμένη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, στην οποία βασίζεται και το Passat, έθεσε τις βάσεις για τα πολυτελή μοντέλα του συγκριτικού μας. 

Σχεδίαση: Δυο διαφορετικά κουστούμια
To Arteon θα λέγαμε πως είναι από τα πιο εντυπωσιακά VW που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Το χαμηλό ύψος, σε συνδυασμό με το μεγάλο μήκος αλλά και το τεράστιο πλάτος, συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό παρουσιαστικό που δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν. Σε αντίθεση με το CC, που ήταν 4θυρο σεντάν, το Arteon διαθέτει πίσω 5η πόρτα, η οποία ωφελεί ιδιαίτερα την πρακτικότητα στην φόρτωση. Η χρωμιωμένη γρίλια μπροστά, του δίνει το απαραίτητο κύρος, ενώ στο πίσω μέρος οι Γερμανοί σχεδιαστές έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό. Όμορφο σβήσιμο της οροφής, εντυπωσιακά φώτα LED και μια μικρή αεροτομή, κάνουν το Arteon να ξεφεύγει από όσα μας έχει συνηθίσει η Γερμανική εταιρεία. Το Superb από την άλλη καταφέρνει να είναι εξίσου εντυπωσιακό αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το μεγάλο μήκος του αυτοκινήτου έχει πιο οικογενειακό σχεδιασμό. Διαθέτει εντυπωσιακές ακμές και γωνίες, τόσο στο αμάξωμα όσο και στα φωτιστικά σώματα, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σε προϊδεάζουν για το πόσο ευρύχωρο εσωτερικό διαθέτει. Μπορεί να μην προκαλεί όπως το coupe Arteon, αλλά θα καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα χάρη στην πολυτέλεια και τον δυναμισμό που αποπνέει. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις