Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Mercedes της Ανατολικής Γερμανίας.

Wartburg: Η «Mercedes» της Ανατολικής Γερμανίας

Διαβάστηκε από 11979 αναγνώστες - 12/5/2019

Ετσι αποκαλούσαν το Wartburg στην τελευταία διαφήμιση του στην δυτική Γερμανία. Παρότι η κατασκευάστρια το θεωρούσε κορυφαίο μοντέλο, η φήμη του περιορίστηκε στα όρια της πάλαι ποτέ ανατολικής Γερμανίας και στην Ελλάδα

Ετσι αποκαλούσαν το Wartburg στην τελευταία διαφήμιση του στην δυτική Γερμανία. Παρότι η κατασκευάστρια το θεωρούσε  κορυφαίο μοντέλο, η φήμη του περιορίστηκε, στα όρια της πάλαι ποτέ ανατολικής Γερμανίας και στην Ελλάδα..



Πιο απλά δεν γίνεται, ο τετρακύλινδρος και τετράχρονος κινητήρας 1,3λτ πάρθηκε από την VW, μιας και ήταν δύσκολο για την αυτοκινητοβιομηχανία της ανατολικής Γερμανίας να κατασκευάσει τον δικό της, κάτι που βέβαια θα ήταν ιδανικό.



Παρόλα αυτά οι δημιουργοί του Wartburg έμειναν πιστοί στο αρχικό πλάνο. Από το 1988 λοιπόν κυκλοφορούσε το Wartburg 1,3 με τον τροποποιημένο πίνακα οργάνων, τα μεγάλα και τετραγωνισμένα φανάρια. Ένα ανατολικό αυτοκίνητο με καρδιά από την δυτική Γερμανία. Ο κινητήρας της VW δεν κατάφερε να κρύψει την ηλικία του Wartburg. Οπτικά ήταν πάντα ένα αυτοκίνητο του εξήντα.



Αν κάποιος εκείνη την εποχή μπορούσε να αγοράσει κάτι ακριβότερο σίγουρα θα σκεφτόταν το Golf ή το Mazda 323 τα οποία ήταν παράλληλα διαθέσιμα με το Wartburg.



Για πολλούς ανατολικογερμανούς ήταν ένα άπιαστο όνειρο που μετά την ένωση της Γερμανίας έμοιαζε με μια τραγική φιγούρα της ανατολής. Ο αργός θάνατός της Mercedes των φτωχών διήρκησε ως τον Απρίλιο του 1991. Λίγο πριν το τέλος έχανε η Wartburg περί τα 7.000ευρώ για κάθε πώληση νέου Wartburg 1,3...

 
Κινητήρας Τετρακύλινδρος, τετράτροχος
Μέγεθος 1.272 κ.εκ.
Απόδοση 58 ίπποι στις 5500 σ.α.λ.
Ροπή 96 Nm 3500 σ.α.λ.
Μετάδοση - Μπροστά τροχούς με 4 ταχύτητες.
Μ/Π/Υ 4.216 χλστ./1.640 χλστ./1.495 χλστ.
Βάρος άδειο 900 κιλα
Χώρος αποσκευών 525 λτ.
τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα
0-100 20 δλ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις