Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

9 βραβεία σχεδιασμού για Hyundai, Genesis και Kia

Διαβάστηκε από 5098 αναγνώστες - 4/1/2021

Χάρη στον εξωτερικό σχεδιασμό αλλά και τις τεχνολογίες που εξοπλίζουν τα μοντέλα τους, οι εταιρείες Hyundai, Genesis και Kia απέσπασαν 9 βραβεία του προγράμματος Good Design Awards.

Οι Κορεάτες κάνουν άλματα όσον αφορά τον σχεδιασμό και την τεχνολογία των αυτοκινήτων τους, και οι Hyundai, Kia και Genesis, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, κέρδισαν συνολικά 9 βραβεία σχεδιασμού «Good Design Awards» για το 2020, τα οποία απονέμονται στο τέλος της χρονιάς.



Πιο αναλυτικά, η Hyundai κέρδισε 4 βραβεία, χάρη στο Prophecy Concept, το 45 Concept, το Elantra/Avante και την υποδομή φόρτισης EV Hi-Charger. Τα 3 πρώτα αυτοκίνητα, αναγνωρίστηκαν για τα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους. Παρόλο που το κάθε μοντέλο έχει τη δική του ταυτότητα, και τα 3 ακολουθούν την ίδια αρχή, η οποία ονομάζεται «Sensuous Sportiness», ή αλλιώς «Αισθησιακά Sport».
Το σύστημα φόρτισης EV Hi-Charger βραβεύτηκε επίσης, συνεχίζοντας τις επιδοκιμασίες που έλαβε από τα βραβεία Red Dot 2020.



Η Genesis, που είναι η πολυτελής φίρμα του ομίλου Hyundai, απέσπασε 3 βραβεία. Τόσο το G80 όσο και το GV80 έλαβαν αναγνώριση για το συνδυασμό ξεχωριστών αλλά και κλασσικών στοιχείων στο σχεδιασμό τους, καθώς και για την ευκολία χρήσης που προσφέρουν.
Επίσης, το σύστημα infotainment των μοντέλων βραβεύτηκε για το Copper Design Theme που διαθέτει, το οποίο παρέχει βελτιστοποιημένη ορατότητα και χρηστικότητα κατά την οδήγηση, χάρη σε μία εκλεπτυσμένη εμφάνιση χαλκού, η οποία αντικατοπτρίζει τον πολυτελή χαρακτήρα που διέπει την εταιρεία Genesis.
Το ίδιο μοτίβο υπάρχει και στις διάφορες λειτουργίες του infotainment, όπως το σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας, το Car Pay, το Home-to-Car, που συνδέει smart συσκευές του σπιτιού με το αυτοκίνητο, αλλά και το Valet Mode.



Όσον αφορά την Kia, βραβεύτηκαν 2 μοντέλα της, το K5 και το Sorento.
Το sedan K5, τιμήθηκε για τον σχεδιασμό του εμπρός μέρους του, που αποκαλείται «η μύτη της τίγρης», καθώς και για τα φώτα ημέρας που ονομάζονται «heartbeat», αφού έχουν την εμφάνιση καρδιακού παλμού.
Το Sorento αναγνωρίστηκε για την εμφάνισή του, η οποία συνεχίζει την σχεδιαστική κληρονομιά των προγόνων του, ενώ ταυτόχρονα ξεφεύγει από τα τυπικά χαρακτηριστικά που έχουν τα SUV της κατηγορίας του.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις