Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αποκάλυψη για την οθόνη 56 ιντσών της Mercedes

7/1/2021

Τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά το MBUX Hyperscreen έρχεται για να φέρει την επανάσταση. Ιδού η νέα οθόνη 56 ιντσών με τεχνητή νοημοσύνη της Mercedes!

Στην επίσημη παρουσίαση μίας νέας οθόνης προχώρησε η Mercedes-Benz, η οποία ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη και φέρνει την επανάσταση στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Πρόκειται ουσιαστικά για την εξελιγμένη μορφή του συστήματος MBUX, το οποίο παρουσιάστηκε το 2018 και πλέον το συναντάμε σε περίπου 1,8 εκατ. αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας.

Στην περίπτωση της MBUX Hyperscreen ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι πρότινος για τα συστήματα infotainment. Η εν λόγω οθόνη εκτίνεται σε όλο το ταμπλό του οχήματος, από την κολόνα του οδηγού μέχρι του συνοδηγού, ενώ το επίσημο ντεμπούτο θα γίνει στο αμιγώς ηλεκτρικό sedan, Mercedes EQS, και θα ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, η κυρτή οθόνη αφής που παρουσιάστηκε φέρει επιφάνεια που αγγίζει τις 56 ίντσες και κατασκευάστηκε από ειδικό γυαλί με επίστρωση. Μάλιστα, υπάρχουν και προκαθορισμένα σημεία θραύσης ώστε να προστατευτούν οι επιβάτες στην περίπτωση κάποιου σφοδρού ατυχήματος.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της είναι εντυπωσιακά, άλλωστε μιλάμε για επεξεργαστή με 8 πυρήνες και μνήμη RAM χωρητικότητας 24 Gb. Καμία από τις δυνατότητες που συναντάμε σε συστήματα infotainment άλλων οχημάτων δεν απουσιάζει, με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της MBUX Hyperscreen να είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη και να λύνει τα προβλήματά του πριν καν εμφανιστούν. Μερικά παραδείγματα θα σας πείσουν.



Ενδεικτικά, λοιπόν, αν ο οδηγός συνηθίζει να καλεί κατ επανάληψη ένα συγκεκριμένο άτομο κάθε Τρίτη σχολώντας από την δουλειά, το σύστημα θα υιοθετήσει αυτή την συνήθεια. Έτσι, έπειτα από μερικές εβδομάδες, το MBUX Hyperscreen θα ρωτά τον οδηγό κάθε Τρίτη αν θέλει να επικοινωνήσει με το συγκεκριμένο άτομο. Επιπλέον, αν ο οδηγός συνηθίζει να ενεργοποιεί το θερμαινόμενο τιμόνι τους χειμερινούς μήνες, το σύστημα θα προτείνει μόνο του την ενεργοποίηση του εν λόγω αξεσουάρ.

Ομοίως, μία ακόμα πιο εντυπωσιακή δυνατότητα είναι η αυτόματη ανύψωση του αμαξώματος μέσω του συστήματος «Vehicle Lift-Up». Αν για παράδειγμα ο οδηγός το χρησιμοποιεί κάθε φορά που βγαίνει από το γκαράζ, τότε το MBUX Hyperscreen θα αποθηκεύσει τις συντεταγμένες και θα ανυψώνει το αμάξωμα κάθε φορά που ο οδηγός πλησιάζει στον χώρο στάθμευσης. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις