10 φωτογραφίες »

Αυτά τα μοντέλα κυκλοφόρησαν μόνο σε ένα χρώμα!

Διαβάστηκε από 4371 αναγνώστες - 3/1/2021

Τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν τεράστιες χρωματικές επιλογές όσον αφορά το αμάξωμα. Μερικά μοντέλα όμως ήταν διαθέσιμα μόνο με ένα χρώμα, τα οποία και βλέπουμε παρακάτω. Τα θυμάστε ή αγνοούσατε την ύπαρξή τους;

 
 

Ford : Explorer Hybrid, το τέρας αποκαλύφθηκε.. ανακαλύψτε το Advertisement

Mini : Νέο Τρίθυρο & Πεντάθυρο Μini,μάθε περισσότερα

Car Repair: Κάντο καινούριο με τα μισά λεφτά

Τράκαρες; Επισκεύασε το οικονομικά εδώ

Όταν αγοράζουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο, ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα είναι η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης για τη βαφή, ενώ ακόμα και κατά την αγορά μεταχειρισμένου, το χρώμα είναι ένα τεράστιο κριτήριο επιλογής μεταξύ δύο ίδιων μοντέλων.

Μερικές συλλεκτικές εκδόσεις μας απάλλασσαν ουσιαστικά από αυτό το δίλημμα, αφού διατίθεντο σε μία μόνο απόχρωση! Θυμάστε καμία από αυτές;


 
1) Ferrari F40
Από τα πιο εμβληματικά supercar της ιστορίας, η Ferrari F40 παρήχθη σε 1.315 αντίτυπα. Όλα βαμμένα στο κατακόκκινο Rosso Corsa, το οποίο μάλιστα είχε ιδιαίτερα λεπτή στρώση, αφού σκοπός της εταιρείας ήταν να διατηρηθεί το βάρος της F40 όσο πιο χαμηλά γίνεται.
Αποτέλεσμα αυτού, είναι το γεγονός πως αν κοιτάξετε καλά από κοντά το αυτοκίνητο, φαίνεται μέσα από το χρώμα η χαρακτηριστική πλέξη του ανθρακονήματος!

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ίσως προτιμούσαν κάποια άλλη απόχρωση, αφού έχουμε δει κατά καιρούς διάφορες λευκές, γκρι και μαύρες F40, αλλά αυτές έχουν υποστεί αλλαγή χρώματος, είτε με μεμβράνη είτε με ολική βαφή.