Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιο έμεινε γαι 65 χρόνια;

9/4/2021

VW Golf Mk1 (35 χρόνια)


 Το Golf MK1 αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών και σίγουρα από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας. Μας πρωτοσυστήθηκε το 1974 και αμέσως ξεκίνησε μία τρελή πορεία πωλήσεων. Στην Ευρώπη έβαλε τέλος επίσημα στην γραμμή παραγωγής του το 1983 όμως η 5θυρη έκδοση αυτού έμελε να έχει πολύ μέλλον ακόμα. Πιο συγκεκριμένα, στις μεγάλες πόλεις της Νότιας Αφρικής κοσμούσε και παρέμενε σε υψηλές θέσεις πωλήσεων μέχρι και το αρκετά κοντινό μας 2009.

 
Lada Niva (42 χρόνια)

Το Lada Niva ήταν το όνειρο της Σοβιετικής Ένωσης για τα SUV. Τα δύσκολα τοπία που έπρεπε να διασχίσουν οι κάτοικοι, τα χιόνια, οι μεγάλες αποστάσεις αλλά και η ρωσική λιτότητα, βρήκαν όλα την θέση τους και την απάντηση τους σε αυτό το θρυλικό μοντέλο. Η ρωσική αρκούδα έπεσε στα χαρτιά το 1971 σαν ιδέα το 1971 και η επίσημη παραγωγή του ξεκίνησε το 1977. Φυσικά από τότε έχει δεχθεί ανανεώσεις, και νέες τεχνολογίες, όμως το αρχικό και κύριο DNA του τόσο σε εμφάνιση όσο και δυνατότητες, έχει παραμείνει αναλλοίωτο για 42 χρόνια.
 

VW Beetle (65 χρόνια)

Πραγματικό σκαθάρι, κατάφερε να επιβιώσει αρκετά πάνω από μισό αιώνα. Το Beetle της VW κατάφερε να πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια κομμάτια σε πάνω από 14 χώρες, ενώ έμεινε στην παραγωγή για 65 ολόκληρα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το 1938 και τελείωσαν το 2003, κλείνοντας το μεγαλύτερο αυτοκινητιστικό κύκλο.
 

Renault 4 (33 χρόνια)

Μία παγκόσμια επιτυχία αποτέλεσε η 33χρονή πορεία του Renault 4, το οποίο ξεκίνησε το 1961 και σταμάτησε την παραγωγή του το 1994. Πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια ανά τον κόσμο και για την τότε μικρή Renault ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της. Χωρίς καμία διάθεση και εντυπωσιακές επιδόσεις και το κάτι παραπάνω. κέρδισε το κοινό με την απλότητα και την χρησιμότητα του.
 

Ford Model  T (19 χρόνια)

Το αυτοκίνητο που έμελλε να αλλάξει την ιστορία. Αποτελεί το πρώτο μοντέλο που βγήκε σε γραμμή παραγωγής το 1908, όταν ο κόσμος ακόμα ένιωθε ικανοποιημένο που ίππευε τα άλογα του στον δρόμο. Παρέμεινε μαζί μας για 19 συναπτά έτη, πούλησε πάνω από 15 εκατομμύρια κομμάτια και πάτησε τις ρόδες του σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει