Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

BMW: H πιο πρωτοποριακή αναβάθμιση λογισμικού

19/10/2020

Η BMW προχωρά στην μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού που πραγματοποιήθηκε ποτέ στα χρονικά, και φέρνει τροποποιήσεις στην πλοήγηση, infotainment και παρκάρισμα, μεταξύ πολλών άλλων ανέσεων.

Η BMW παραμένει πιστή στην πολιτική διαρκούς αναβάθμισης των παροχών της και για τον λόγο αυτό προχωρά σε περαιτέρω βελτιώσεις με την μεγαλύτερη αναθεώρηση λογισμικού που έχει υπάρξει ποτέ από ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Το πλάνο της δημοφιλούς μάρκας είναι να εφαρμόσει τις τροποποιήσεις της σε περισσότερα από 750.000 μοντέλα, με την νέα έκδοση 07/20 που θα εφαρμοστεί στο BMW Operating System 7. Στις 19 Οκτωβρίου θα εγκαινιαστεί στην γερμανική αγορά η συγκεκριμένη αναβάθμιση, ενώ στην πορεία θα ακολουθήσουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και οι ΗΠΑ, Καναδάς και Κίνα.
 
Πάμε να κατανοήσουμε περισσότερο τι συνεπάγεται η αναθεώρηση λογισμικού που προωθεί η BMW. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα δουν μια ειδοποίηση στο όχημά τους ή στο συνδεδεμένο με αυτό smartphone τους, μόλις το update στο iDrive ολοκληρωθεί. Κατόπιν, θα γίνει απευθείας λήψη και εγκατάστασή του, χωρίς καμία επιπρόσθετη χρέωση, διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 20 λεπτών. Στην πράξη, η συγκεκριμένη ενημέρωση προσφέρει νέες ενισχυμένες υπηρεσίες που θα καταστήσουν το ταξίδι μας πίσω από το τιμόνι περισσότερο άνετο και ευχάριστων.
 
Πιο συγκεκριμένα, η έννοια infotainment ενισχύεται, διότι οι χάρτες που παρέχει η BMW θα είναι επικαιροποιημένοι και θα μας στέλνουν σε δρόμους που επιτρέπουν την πιο γρήγορη και δυναμική οδήγηση, μιας και θα έχει γίνει νέα αξιολόγηση των απαραίτητων δεδομένων όσον αφορά τους προορισμούς που ακολουθούμε. Χαρακτηριστικά, θα δίνονται πληροφορίες για την κυκλοφορία, τα σημεία που συγκεντρώνουν έντονη κίνηση και για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, παρέχοντας και σχετικές βαθμολογίες και φωτογραφίες για πιθανά αξιοθέατα που θέλουμε να επισκεφτούμε. Διαθέσιμο με την αναβάθμιση θα είναι και το Google s Android Auto και η υπηρεσία Apple CarPlay όσον αφορά την πλοήγηση, εφαρμογές θα μας παρουσιάζουν στα  Info Display και  head-up display ακριβώς την εικόνα που θα συναντήσουμε στην λωρίδα δρόμου που βρισκόμαστε.


 
Με τις συγκεκριμένες βελτιώσεις, η εύρεση άδειας θέσης parking γίνεται... εύκολη αποστολή μέσω του Connected Parking, ενός συστήματος που υπολογίζει κατά πόσο είναι πιθανό να βρούμε χώρο για παρκάρισμα σε συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και το μέγεθος του αυτοκινήτου μας. Επιπροσθέτως, με τις eDrive Zones που βρίσκονται σε περισσότερες από 90 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαδικτυακή εφαρμογή βοηθά τους κατόχους plug-in hybrid BMW να οδηγούν με περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση ενεργοποιώντας στις επιλεγμένες τοποθεσίες την λειτουργία ηλεκτροκινητήρα μηδενικής εκπομπής ρύπων.
 
Αναβαθμισμένο είναι και το BMW Intelligent Personal Assistant που μπορεί πλέον να ξεχωρίσει αν στο αυτοκίνητο μιλά ο οδηγός ή κάποιος συνεπιβάτης. Έχουν προστεθεί νέες φωνητικές εντολές όπως η εναλλαγή σε drive mode και το άνοιγμα των ηλεκτρικών παραθύρων. Η υπηρεσία Connected Charging είναι με την σειρά της είναι ενημερωμένη με νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα σημεία φόρτισης (τοποθεσία, διαθεσιμότητα και ώρες λειτουργίας). Τέλος, ο οδηγός μπορεί πλέον είτε να ρυθμίσει είτε να απενεργοποιήσει εντελώς την λειτουργία αυτόματου-έξυπνου ανοίγματος της πίσω πόρτας (Smart Opener).

Η πρωτοποριακή αναβάθμιση over-the-air στο λογισμικό iDrive της BMW θα εφαρμοστεί στα facelift μοντέλα 5 Series.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις