Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

CUPRA: Παίρνει μέρος στο ακραίο πρωτάθλημα Extreme E

2/4/2021

Οι αγώνες Extreme E θα ενισχύσουν τις γνώσεις της CUPRA για την ηλεκτροκίνηση. Το Extreme E προωθεί τον εξηλεκτρισμό, τη βιωσιμότητα και την ισότητα των φύλων.Η ομάδα ABT CUPRA XE θα έχει τους Mattias Ekström και Claudia Hürtgen στο τιμόνι.

Η CUPRA ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο εξαντλητικούς  αγώνες  στην  ιστορία  καθώς  λαμβάνει  θέση  στην  πρώτη  γραμμή  της εναρκτήριας σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E.

Ο αγώνας των off-road ηλεκτρικών SUV οδηγεί τις ομάδες στις πιο δύσκολες περιοχές του πλανήτη συμπεριλαμβανομένων της Αρκτικής, της ερήμου, της ζούγκλας, των παγετώνων και των ωκεανών. Ξεκινώντας στη Σαουδική Αραβία στις 3 Απριλίου, στόχος της μάρκας είναι όχι μόνο να προκαλέσει τον ενθουσιασμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις μάζες αλλά και να επισημάνει πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον πλανήτη μας.

Η CUPRA υπήρξε μέρος του Extreme E από την αρχή. Ήταν η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στους αγώνες, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως τον κύριο συνεργάτη της ομάδας και τώρα είναι έτοιμη για την έναρξη.«Η CUPRA είναι μια αντσυμβατική μάρκα που θέλει να ανακαλύψει εκ νέου το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού  με  προοδευτικές  εμπειρίες,  ενώ  φέρνει το μήνυμα της ηλεκτροκίνησης, της βιωσιμότητας και της ισότητας των φύλων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος της CUPRA και της SEAT.

«Το Extreme E είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να εξαπλωθεί αυτή η ώθηση, επειδή είναι το πρώτο πρωτάθλημα που δημιουργήθηκε με κοινωνικό σκοπό. Μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, να δούμε πιο προσεκτικά την προώθηση του εξηλεκτρισμού αλλά και πώς μπορούμε να τον μεταφέρουμε πιο ομαλά στον πραγματικό κόσμο».

Ασταμάτητη ώθηση
Τα υψηλής απόδοσης 400 kW e-CUPRA ABT XE 1 θα οδηγηθούν πέρα από τα όρια καθώς η ομάδα προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στην περιοχή Al Ula της Σαουδικής Αραβίας, τη μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο, στα πλαίσια του Desert XPrixτο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι συναθλητές της ABT CUPRA, Claudia Hürtgen και ο πρεσβευτής της, Mattias Ekström, εργάστηκαν σκληρά και έχουν προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά για τον αγώνα ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε δυσκολία καθώς αγωνίζονται μέσα σε έρημο τοπίο. Η Hürtgen διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αγώνες αντοχής, ενώ ο Ekström διαθέτει τεράστιο ταλέντο ως πρωταθλητής Rally Cross και DTM. Η ομάδα κατά την προετοιμασία της για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, δοκίμασε τοe-CUPRA ABT XE1 στα όριά του στις πίστες Oschersleben στη Γερμανία και Motor Land Aragón στην Ισπανία.

«Απομένουν μόνο λίγες μέρες πριν από την έναρξη του αγώνα Extreme E, και η Claudia και εγώ ανυπομονούμε να βρεθούμε στο grid του αγώνα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό με μια πολύ καινοτόμο μορφή: 100% ηλεκτρική, αγωνιζόμενοι στις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες στον κόσμο και καθοδηγούμενοι από ομάδες των δύο φύλων», δήλωσε ο Rally Cross και Πρωταθλητής DTM Mattias Ekström. «Αν λάβετε υπόψη όλα τα στοιχεία και προσθέσετε το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου, τα ελαστικά χαμηλής πρόσφυσης και το υψηλό επίπεδο ισχύος, ολόκληρος ο συνδυασμός θα είναι πολύ ενδιαφέρων και είμαστε έτοιμοι για αυτό!».Είστε έτοιμοι; Εννέα ομάδες θα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης και θα αγωνιστούν για την επικράτηση. Ο αγώνας χωρίζεται στη διάρκεια δύο ημερών, Σάββατο και Κυριακή. Οι Προκριματικοί 1, 2, 3 και 4 θα διεξαχθούν το Σάββατο, ενώ ο Ημιτελικός, το Crazy Race και ο Τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή. Κάθε αγώνας αποτελείται από δύο γύρους-ένας γύρος οδηγείται από τη γυναίκα οδηγό και ένας γύρος από τον άνδρα οδηγό σε κάθε ομάδα. Μετά την πτώση της καρό σημαίας στη Σαουδική Αραβία, η σειρά αγώνων μεταβαίνει στη LacRose στη Σενεγάλη, στην Kangerlussaq στη Γροιλανδία, στην Pará στη Βραζιλία και τέλος στην Tierra Del Fuego στην Αργεντινή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις