Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

«Έπιασε» κορυφή το Corsa-e με 337 χλμ. αυτονομίας

14/11/2020

Σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της αυτοκίνησης παγκοσμίως, το Opel Corsa-e κατάφερε να «πιάσει» κορυφή στην κατηγορία του. Δείτε ποιοι λόγοι οδήγησαν σε αυτό.

Το «Χρυσό Τιμόνι» της Auto Bild έχει γίνει πλέον θεσμός στον τομέα της αυτοκίνηση και η κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι ιδιαίτερα τιμητική για μία εταιρεία. Ξεκίνησε το 1976 και φέτος τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία 16 ειδικών της αυτοκίνησης.

Για την χρονιά 2020, το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa-e κατάφερε να ξεχωρίσει και να «κατακτήσει» δικαίως την πρώτη θέση στην κατηγορία των «μικρών αυτοκινήτων», αφήνοντας πίσω του Hyundai i20 και VW e-Up. Ας δούμε ποιοι λόγοι οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Πρώτα απ όλα, ένα στοιχείο που κάνει το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας να ξεχωρίζει είναι ο ηλεκτροκινητήρας του. Αποδίδει 136 ίππους και 260 Νm ροπής, τιμές που προσδίδουν ικανοποιητικές επιδόσεις. Ενδεικτικά, για τα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 8,1 δλ., πολύ καλή επίδοση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συνολική μάζα του οχήματος αγγίζει τα 1.455 κιλά. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα.  



Το δυνατό σημείο του Opel Corsa-e είναι και η αυτονομία. Η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει 337 χλμ. αυτονομίας, σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP. Για να επιτευχθεί αυτή η τιμή, χρησιμοποιείται μία μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh. Ο χρόνος για μία πλήρη φόρτιση σε wallbox διαρκεί 7,5 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW είναι εφικτό να φτάσει στο 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Ταυτόχρονα καταφέρνει να προσφέρει συνολικά καλές εντυπώσεις. Το εσωτερικό είναι υπερσύγχρονο, με μία μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα και ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι. Οι χώροι παραμένουν αναλλοίωτοι στην καμπίνα, ενώ στο πορτμπαγκάζ υπάρχει μία μικρή μείωση συγκριτικά με τα «συμβατικά» μοντέλα (267 λτ).

Πέρα από τις εξαιρετικές επιδόσεις του ηλεκτροκινητήρα, το Opel Corsa-e παρουσιάζει βελτιωμένη συμπεριφορά. Σε αυτό συμβάλλει η μείωση του κέντρου βάρους λόγω της τοποθέτησης των μπαταριών. Τέλος, να αναφέρουμε ότ η τιμή του Opel Corsa-e στην Ελλάδα ξεκινά από τα 32.230 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις